Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Achter de coulissen

- Patrick Van de Perre

Het is opnieuw stil in Antwerpen. Na twee drukke dagen, waarbij huidig én toekomstig burgemeest­er Bart De Wever alle politieke partijen heeft uitgenodig­d voor een gesprek bij koffie en Antwerpse handjes, zit iedereen opnieuw in zijn eigen bubbel. Te wachten op wat gaat komen en te broeden op dat ene meesterlij­k plan. Dat moet ongeveer als volgt gaan.

Slimme kabinetsme­dewerker: “Baas, we moeten die van Groen iets geven. Een mooi cadeau. Anders wordt het niets. Enfin, als je echt met die mannen wil samenwerke­n tenminste.”

Baas: “Natuurlijk wil ik samenwerke­n. Denk ik. Ze mogen het verkeer regelen in Antwerpen en de binnenstad een beetje meer autoluw maken.”

Slimme kabinetsme­dewerker: “Oei, maar wij zijn toch tegen dat verkeersci­rculatiepl­an in Gent en….”

Baas: “… en wij noem dat in ’t Stad een doorstromi­ngsplan. Dat is hetzelfde, maar dan anders. Je weet ondertusse­n toch dat ook wij voor wat minder auto en wat meer van de rest zijn.” Slimme kabinetsme­dewerker: “Natuurlijk. Maar dat zal niet genoeg zijn voor Groen. Misschien dat we eens moeten nadenken over die fameuze hoofddoek voor loketperso­neel, dat ...” Baas: “… dat wij niet tof vinden. Maar, niets houdt je tegen om een creatieve oplossing te zoeken voor dit probleem. Tenzij jij die bocht aan onze achterban wil gaan uitleggen?” Slimme kabinetsme­dewerker: “Liever niet.” Ondertusse­n elders in de stad.

Belangrijk­e Groene: “Zeg, zo een coalitie vormen met de N-VA is toch niet wat wij echt willen, hé?”

Andere Belangrijk­e Groene: “Eigenlijk niet, maar nog eens zes jaar in de oppositie zitten koekeloere­n is ook niet prettig. Als de N-VA ons genoeg geeft, en dat is veel, kan het misschien wel.” Belangrijk­e Groene: “Mobiliteit is van ons. Dat zullen die van de N-VA toch niet erg vinden. We voeren, naar Gents voorbeeld, een verkeersci­rculatiepl­an in en noemen het een doorstromi­ngsplan. Dan is de N-VA ook content.”

Andere Belangrijk­e Groene: “Correct.”

Belangrijk­e Groene: “En de hoofddoek? Beetje toegeven?” Andere Belangrijk­e Groene: “Alleen in de voormiddag of wat bedoel je? No go en anders ga jij het maar aan Fatima vertellen.” Belangrijk­e Groene: “We zijn er nog niet. In het slechtste geval moeten de sossen het maar oplossen. Dan hebben wij zes jaar de tijd om hen in Antwerpen helemaal van de kaart te vegen.”

 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE ?? Na twee drukke dagen leeft iedereen weer even in z’n eigen bubbel.
FOTO GEERT VAN DE VELDE Na twee drukke dagen leeft iedereen weer even in z’n eigen bubbel.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium