Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil weer naar derde klasse met deze club”

Barry Dictus steekt zijn ambities niet weg

- LUDO HENDRICKX

Red Vic Wilrijk won afgelopen weekend nipt in Duffel met 68-69. Zaterdag, in de nieuwe topper tegen Aalter, is de inzet een plaats bovenaan de subtop. Topschutte­r Barry Dictus evalueert de start van het seizoen van zijn ploeg.

Dictus scoorde in Duffel dertig punten. Een week eerder was hij goed voor zevenentwi­ntig punten. Toch blijft de topschutte­r bescheiden. “Ik ben niet het type speler dat alle ballen opeist”, aldus Dictus. “Ik probeer gewoon mijn best te doen. De laatste weken loopt het inderdaad lekker. Toch was het zaterdag in Duffel een dubbeltje op zijn kant. We kwamen twee keer terug na een tienpunten­kloof en op het einde misten zij de beslissend­e vrijworpen. Het zijn drie gouden punten die we konden pakken. Vorig seizoen kregen we in Duffel nog een flinke pandoering.” Enkele weken geleden was Johan Foerts, de coach van Red Vic, nog heel realistisc­h over de verwachtin­gen voor dit seizoen. Recent werd Hugo Sterk nog aan de kern toegevoegd. De ondertusse­n 36-jarige exbelofte van het jaar brengt eersteklas­se-ervaring mee naar Wilrijk.

“Met Sterk erbij willen we vol voor de promotie gaan”, vervolgt Dictus. “Ik vind onze kern sterker dan vorig jaar. We verloren in het tussenseiz­oen wel enkel goede spelers, maar er kwamen kleppers voor hen in de plaats. Met Francis Wegge kwam er een stevige center in de ploeg en onze jeugd doet het uitstekend. Hugo Sterk brengt dan weer een pak ervaring mee. We kennen elkaar nu ook veel beter en kunnen ons niet meer wegsteken. Ik wil met deze groep de deur naar derde klasse openbeuken. Dat is ook de hoofdreden waarom ik bij deze club ben gebleven.” Zaterdag wacht de topper tegen Aalter. “Het wordt weer geen gemakkelij­ke match. Vorig seizoen verloren we tegen hen na een verlenging. Nu willen we absoluut de drie punten thuishoude­n. We zullen met het mes tussen de tanden aan de opworp staan. Bovendien zullen we voor het eerst in deze campagne volledig zijn. De zieken zijn terug en Francis Wegge haalt bijna weer zijn echte niveau na zijn operatie van de voorbije zomer. We moeten blijven geloven in onze eigen sterkte. Hopelijk blijven we van blessures gespaard, want die enkele wedstrijde­n die we dit jaar nipt verloren, hadden we voor hetzelfde geld kunnen winnen. Het seizoen is gelukkig nog lang.”

 ??  ?? Barry Dictus toen hij twee seizoenen geleden nog bij Basket Willebroek speelde. FOTO TOM GOYVAERTS
Barry Dictus toen hij twee seizoenen geleden nog bij Basket Willebroek speelde. FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium