Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nick Celis werkt met Oxaco vol vertrouwen naar playoffs toe “Ik wil een prijs pakken”

- (luhe)

Dankzij een logische 94-77 zege tegen Lommel blijft Oxaco bovenaan in het klassement meedraaien, al verloren de Boechouten­aars dit seizoen al tweemaal. Nick Celis maakt zich echter absoluut niet ongerust.

“Onze start van het seizoen was niet geweldig, maar we komen er stilaan door”, zegt Celis. “Tijdens de laatste twee weken hebben we ons scorend vermogen teruggevon­den en maakten we weer meer dan negentig punten. Dan wordt het moeilijk om ons te kloppen, hoor. We spelen terug iets sneller en vrijer.”

“Het langdurig uitvallen van Bert Van De Broek was een serieuze domper op onze seizoensta­rt. Gelukkig had Dieter De Hoon opnieuw zin om te spelen. Nu kunnen we de afwezig- heid van Van De Broek opvangen.” Een aanpassing aan de nieuwe coach Eddy Faus was niet nodig. “Faus kende ons en wij kenden hem. De ambities van de club zijn en blijven hoog. Ik blijf erbij dat ik met Oxaco een prijs wil pakken. Vorig seizoen lukte dat niet, nu proberen we het opnieuw. Deze kern heeft zeer veel mogelijkhe­den, zeker als Jonas Foerts erbij is.” Zaterdag trekt Oxaco naar Waregem. “Dat is een altijd lastige verplaatsi­ng, maar ook zij lieten dit jaar al steken vallen. Er zijn dus kansen. Vorig seizoen wonnen we de vier duels tegen hen. We mogen Melsele in het klassement niet te ver laten weglopen, want het is een heel rare competitie, met wekelijks verrassing­en. We werken vol vertrouwen naar de play-offs toe.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium