Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marniq Van Es prijkt met Gembo B ongeslagen aan de leiding “We willen de eerste nederlaag zo lang mogelijk uitstellen”

- (luhe)

Gembo B gaf Soba afgelopen weekend een flinke pandoering (93-49). De jonge gasten van coach Dries Vingerhoet­s blijven daardoor ongeslagen aan de leiding. Zaterdag wordt Sobabee bekampt.

Vorig seizoen moest Gembo B nog vechten om te overleven in tweede landelijke, maar nu staat het met dezelfde kern ongeslagen aan de leiding en speelt het snel, fris en frivool basketbal. “We hebben onze manier van denken volledig veranderd”, zegt Marniq Van Es. “Onder onze nieuwe coach zijn we helemaal anders gaan spelen. We zijn niet de grootste ploeg, dus leggen we onze tegenstrev­er een hels tempo op. Deze vijf op vijf was niet verwacht, maar we leggen onze ambi- ties toch vrij hoog en gaan voluit voor de top vijf. Wie weet zit er zelfs meer in. We kunnen met onze jonge ploeg alleen maar beter worden.” De student geneeskund­e komt graag vanuit Leuven naar de training. “Ik doe dat slechts eenmaal per week. ‘s Woensdags train ik met de universite­itsploeg. Mijn conditie is dus oké. Door mijn studies heb ik met de club afgesproke­n dat ik niet meer beschikbaa­r ben voor de eerste ploeg. Daar kreeg ik trouwens toch maar een beperkt aantal speelminut­en.”

Zaterdag geeft Gembo B Sobabee partij. “Sobabee is een stevige ploeg, maar we gaan met veel zelfvertro­uwen volop voor winst. We willen de eerste nederlaag zo lang mogelijk uitstellen”, besluit Van Es.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium