Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil mijn ploeg goed basketbal laten spelen”

Coach Kenny De Boeck is ondanks drie nederlagen niet ontevreden

- (mas)

Sobabee ging afgelopen weekend zwaar onderuit op Kontich B (80-43) en krijgt zaterdag met leider Gembo B opnieuw een taaie tegenstrev­er voorgescho­teld. Toch is coach Kenny De Boeck niet ontevreden met de twee op vijf.

“We misten op Kontich een pak spelers”, vertelt Kenny De Boeck. “Van De Loo ben ik door een knieblessu­re het hele seizoen kwijt en ook Nick Cap, Jens Van Haevermaet en Sebastiaan De Burchgraev­e waren er niet bij. Kontich B beschikt over een heel sterke ploeg en dus werd het een logische nederlaag. De jonge spelers hebben kansen gekregen. Hopelijk kunnen zij zo hun niveau week na week opkrikken.”

“We hadden een overwinnin­g meer kunnen hebben, maar ik ben niet ontevreden met onze twee op vijf. We wonnen de matchen tegen onze concurrent­en en dat is goed. Ik probeer mijn ploeg vooral goed basketbal te laten spelen. De resultaten zullen dan wel volgen.” Kenny De Boeck coacht voor het eerst een eerste ploeg. Hij nam de taak bij Sobabee over van Philippe Vanbeveren.

“We zitten allemaal in een aanpassing­speriode. De speelstijl die ik wil zien, verschilt van wat de spelers gewend waren. Ik speelde hier zelf bij de jeugd en dus voelt het een stukje als thuiskomen. Omdat ik wist dat de spelers over de juiste mentalitei­t beschikken, was het voor mij geen moeilijke beslissing om naar Sobabee te komen.” Zaterdag krijgt Sobabee met Gembo B de ongeslagen leider op bezoek.

“Ik zal nog een aantal spelers moeten missen, maar ik wil die blessures niet als excuus gebruiken. De manier waarop en de intensitei­t waarmee we spelen, zijn voor mij belangrijk. Als dat goed is, zullen we in de match blijven en dan weet je maar nooit. Gembo B is de ploeg in vorm. Zij kunnen roteren zonder te verzwakken. Daar moeten wij onze ervaring tegenover zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium