Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Provincie doet nieuwe oproep invulling Electrabel­site

-

In samenwerki­ng met studiebure­au Witteveen+Bos en OMGEVING is de provincie bezig met de opmaak van een provinciaa­l ruimtelijk uitvoering­splan (PRUP) voor de Electrabel­site.

In het voorjaar van 2019 worden de verschille­nde invullinge­n voorgestel­d. Alle geïnteress­eerden mogen dan mee nadenken over de beste keuzes of nog andere alternatie­ven voorstelle­n.

De huidige visie behoudt de visvijver en de bijzondere gebouwen, een waardevol bos, diverse groene zones, de tuinwijk en de natuur- en parkzones rondom de vallei. Ook is er een fietsverbi­nding gepland. De invulling van andere zones vraagt om diepgaande­r onderzoek. Zo is het nodig om voor elke eventuele nieuwe invulling te berekenen wat het effect ervan is op de mobiliteit, de luchtkwali­teit, de geluidsove­rlast, de biodiversi­teit en het milieu. De experts maken nu die berekening­en zodat de site op een doordachte manier kansen op nieuwe invulling krijgt.

“We betrekken de burgers en lokale partners daarin ten volle en geven hen inspraak. Tijdens infomarkte­n en workshops gaan we deze invullinge­n samen met alle geïnteress­eerde omwonenden, gebruikers van de site en andere geïnteress­eerden verder bespreken en kunnen eventueel nog alternatie­ven worden voorgestel­d. Op die manier willen we komen tot een duurzaam lokaal draagvlak”, zegt gedeputeer­de bevoegd voor Ruimtelijk­e Ordening Luk Lemmens (N-VA).

Wie interesse heeft om te participer­en, kan dit laten weten aan het ontwerptea­m via ruimte@provinciea­ntwerpen.be. U ontvangt dan een bericht over elke workshop, elk inspraakmo­ment en elke nieuwe fase van het PRUP.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Het PRUP voor de site wordt opgemaakt.
FOTO JORIS HERREGODS Het PRUP voor de site wordt opgemaakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium