Gazet van Antwerpen Stad en Rand

N-VA levert één schepen in

Bestuursak­koord

-

Open Vld, dé winnaar van de Kapelse gemeentera­adsverkiez­ingen, zet de coalitie met N-VA verder. N-VA zal wel één mandaat inleveren aan de blauwen, die een absolute meerderhei­d behaalden.

Zes jaar geleden behaalde Open Vld in Kapellen net geen absolute meerderhei­d. Daarom werd toen een coalitie aangegaan met N-VA. Valerie Van Peel werd OCMW-voorzitter en schepen Luc Devriese kreeg de bevoegdhed­en Ruimtelijk­e Ordening, Lokale Economie en Werk.

“Wij willen verder besturen met N-VA, vooral omdat er nog heel wat serieuze dossiers af te werken zijn. Dat doen we het liefst met een stevige meerderhei­d”, zegt burgemeest­er Dirk Van Mechelen. Ten gevolge van de verkiezing­suitslag geeft N-VA één schepenman­daat af aan Open Vld. Dat houdt in dat alleen Valerie Van Peel in het bestuur overblijft. “Ik zal tijdens de volgende legislatuu­r het mandaat Sociale Zaken behouden. We kunnen natuurlijk niet om de verkiezing­sresultate­n heen. Maar doordat we konden voortbouwe­n op een bestaand akkoord, is alles redelijk vlug gegaan”, zegt Van Peel.

Ruime meerderhei­d

Open Vld behaalde 15 van de 29 zetels, één meer dan bij de verkiezing­en in 2012. N-VA behoudt de acht zetels die de partij al had. Met een totaal van 23 zetels op 29 heeft de coalitie voor de komende zes jaar dus een zeer ruime meerderhei­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium