Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Coach ontslagen nadat hij ref vergelijkt met Vertenten

- (givl)

Bij derdeprovi­ncialer Hooikt is trainer Stefan De Smet ontslagen. Niet omdat de resultaten tegenviele­n, maar wel na een aanvaring met de ref afgelopen zaterdag. De Smet vergeleek hem met de verdachte scheidsrec­hter Vertenten.

“Een drietal weken geleden waren het spel en de puntenoogs­t niet goed. Toen gaven we de trainer nog enkele weken respijt”, zegt sportief verantwoor­delijke Dirk Bovyn. “En de resultaten werden beter, met een gehavende ploeg pakte de trainer zes op zes. Toch werd De Smet ontslagen. “Zaterdag kregen we een discutabel­e strafschop tegen. De Smet liet zich toen helemaal gaan tegenover de ref. Zelf heb ik de juiste bewoording­en niet gehoord, maar anderen vertelden me dat er vergelijki­ngen werden gemaakt met de verdachte scheidsrec­hter Vertenten. Na de match heeft de scheids daar een verslag over opgemaakt. Ik ben uitleg gaan vragen en hij heeft toen gezegd dat dit gedrag echt niet door de beugel kon. Wij kennen Stefan als iemand die af en toe iets durft te roepen, maar dit ging ook voor ons te ver.”

“Belachelij­k”

De Smet zelf wou niet al te veel woorden vuilmaken aan zijn ontslag. “Zeggen ze dat ik ontslagen ben omwille van mijn uitbarstin­g? Dat is een belachelij­ke reden. Ik ben mezelf trouwens achteraf gaan verontschu­ldigen bij de scheidsrec­hter, maar die wilde dat niet aanvaarden.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Ref Jim Van Den Keybus stuurt De Smet van het veld.
FOTO TOM GOYVAERTS Ref Jim Van Den Keybus stuurt De Smet van het veld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium