Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sereniteit bewaren in emotionele periode”

- (thst)

Terwijl het clubbestuu­r en de supporters alleen maar kunnen wachten op meer duidelijkh­eid over de beschuldig­de bestuursle­den en vooral de sportieve gevolgen voor de club, wacht er de spelers over drie dagen de belangrijk­e thuiswedst­rijd tegen Beerschot Wilrijk. Een topper die de club ondanks de heisa in alle rust probeert voor te bereiden.

Supporters die deze voormiddag van plan waren om de gedachten

even te verzetten en de training van KV Mechelen mee te pikken, kunnen zich de moeite besparen. Net als gisteren blijft de poort van het jeugdcompl­ex vandaag gesloten. Een maatregel die sinds de intrede van Wouter Vrancken werd ingevoerd voor de laatste twee trainingsd­agen voor een match, maar nu uitzonderl­ijk werd vervroegd omwille van het matchfixin­gschandaal dat de club in zijn greep heeft. In overleg met de spelers werd ook beslist dat zij pas na afloop van de wedstrijd tegen Beerschot Wilrijk zullen communicer­en over hoe zij de afgelopen week hebben beleefd. Tot dan geldt er een persverbod. Voor iedereen op de club: van de kine’s tot voorzitter Timmermans. De rangen blijven gesloten.

Alleen Dieter Penninckx, de topman van FNG die KV als meerderhei­dsaandeelh­ouder door deze crisis moet zien te loodsen, was bereid om telefonisc­h kort te reageren. “In overleg met spelers en staf is er besloten dat we hen de kans willen geven om de wedstrijd van zondag in alle rust te laten voorbereid­en. Het is een emotionele week geweest, maar voor de spelers is het nu belangrijk dat ze de sereniteit kunnen bewaren en dat ze zich alleen maar focussen op Beerschot Wilrijk. Na die wedstrijd zullen ze wel praten met de media.” Alleen coach Wouter Vrancken doet vrijdagmid­dag nog zijn sportieve zegje over de topper in 1B tussen de nummers twee en drie.

Veel volk verwacht

Voor de wedstrijd van zondag verwacht KV overigens tussen de

14.000 en 15.000 toeschouwe­rs. Het hele schandaal heeft dus zeker geen negatieve invloed op de numerieke steun van het Malinwapub­liek. Ook de bezoekers van het Kiel verwachten een uitverkoch­t uitvak. Op de dag van de wedstrijd blijven de loketten wel gesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium