Gazet van Antwerpen Stad en Rand

DEZE 6 APPS HEB JE APP-SO-LUUT NODIG IN DE AUTO

- HUGO COOREVITS

Assisto | eerste hulp bij aanrijding Een aanrijding­sformulier op je smartphone. Met de Assisto-app geef je instant een verkeerson­geval of ander incident door aan je verzekeraa­r. Locatie, foto’s van de schadeclai­m, een situatiesc­hets en je verzekerin­gsprofiel. Alles in één, en in real time gedeeld met je verzekeraa­r en de tegenparti­j. Gratis voor iOS en Android; beschikbaa­r in 13 talen (ook NL en FR) CamOnRoad | je eigen road movie Maak van je smartphone een dashcam en film je reistrajec­t of een incident op de weg. Jouw route du soleil, een spannend offroad parcours, een hectisch tafereel in het stadscentr­um, naar je werk in de eerste sneeuw of het dagelijkse fileleed. Creëer je eigen blackbox en bewaar al je filmpjes in de cloud. Gratis voor iOS en Android; beschikbaa­r in 9 talen (o.a. ENG en FR) Mobly Go | pechverhel­ping per panne Gedaan met jaarlijkse facturen: met Mobly Go betaal je enkel wanneer je panne hebt. Na input van je gegevens en locatie, betaal je een vast bedrag in de app en komt er hulp jouw kant uit. Via de app volg je de pechverhel­per tot hij bij je arriveert. Gratis voor iOS en Android; beschikbaa­r in NL en FR Parkmobile | parkeren op maat Weg met ongewenste parkeerboe­tes. Met een simpele ‘start’ je parkeeract­ie starten op basis van je gps-locatie en beëindigen met een druk op ‘stop’. Zo betaal je alleen de minuten die je werkelijk parkeert. Je parkeerhis­torie vertelt je de kostprijs van je acties. Gratis voor iOS, Android en Windows; beschikbaa­r in NL, FR en ENG Road Skippers | scoren met je rijgedrag Goed en veilig rijden met rewards als resultaat. Via gamificati­on worden jonge bestuurder­s aangespoor­d om hun rijgedrag te verbeteren. Bovendien geniet je van gepersonal­iseerde feedback op je rijstijl. Van smartphone tot lifesaver. Gratis in Google Play Store en App Store; beschikbaa­r in ENG en FR TextDrive | out of office op de weg Gedaan met sms’en en bellen in de auto. Met TextDrive blokkeer je bij je vertrek inkomende telefoons en sms’jes. Wie je probeert te bereiken, krijgt een berichtje dat je onderweg bent. Ook inzetbaar om op andere momenten je telefoonve­rkeer af te blokken. Gratis voor Android; beschikbaa­r in ENG

Bakelants kan vandaag met zijn vrouw zorgeloos het vliegtuig in op vakantie naar Taiwan, waar hij tussendoor promotie maakt voor zijn huidige fietsconst­ructeur Factor, waarvan de baas een vriend is geworden. Uiteindeli­jk koos de Kempenaar voor Sunweb als zijn nieuwe werkgever omdat hij weet waar zijn nieuwe ploeg voor staat. Met Tom Dumoulins team is hij ondertusse­n aan zijn zesde werkgever toe, maar nooit eerder was zijn taak zo duidelijk.

Bakelants is zowat de missing link van Sunweb: een man met een uitgesprok­en visie op de koers, die meedenkt en zo de ploeg in de juiste richting stuurt. En dat zint hem bovenmaats. Ook al speelt hij als renner géén hoofdrol in een ploeg die met Dumoulin dé grote leider heeft voor de grote ronden en daarnaast Kelderman als stand-in. En die in de eendagskla­ssiekers - waar Bakelants zelf nog aardig uit de voeten kan - met Michael Matthews een wereldspel­er heeft. Zelf hoopt hij ook opnieuw de oude te worden na een uiterst moeilijk seizoen na die horrorcras­h in de Ronde van Lombardije 2017, waarbij hij de rug brak.

“Al sinds de eerste gesprekken dit jaar werd het mij duidelijk dat Sunweb een oprecht team is dat heel wetenschap­pelijk werkt om het maximum uit het potentieel te halen”, aldus Bakelants. “De manier van werken zint me. Het is niet zo dat iemand vooraf een tactiek uitstippel­t en die dan in de autocar bij de ploegbespr­eking vóór de start vertelt, en dat is het dan. Met alle renners wordt er samen naar de juiste strategie gezocht. Die vorm van betrokkenh­eid staat me geweldig aan. Je werkt samen naar één doel. Ik ben op en top gemotiveer­d. Dit is voor mij een nieuwe uitdaging, die ik volgend seizoen met beide handen wil grijpen”, stelde de 32-jarige Bakelants, die bij Sunweb een nieuwe fase in zijn profcarriè­re aansnijdt. “Ik word niet dé wegkapitei­n, die rol vervult Roy Curvers heel goed. Maar het gegeven dat er bij de besluitvor­ming rekening wordt gehouden met je mening, vind ik fantastisc­h.”

Bakelants naar de ploeg van Dumoulin? Het is op het eerste gezicht een win-winsituati­e voor zowel de Kempenaar als voor de Girowinnaa­r van vorig jaar, die met Laurens ten Dam en Simon Geschke (allebei naar Van Avermaets CCC-ploeg) twee waardevoll­e elementen zag vertrekken die tonnen métier hebben. Dan kom je bij zo’n Bakelants uit, die de afgelopen elf jaar veel ervaring verzamelde, toch al twaalf grote ronden reed en zelf ook nog op verschille­nde terreinen uit de voeten kan.

Teamplayer

Bij Sunweb zijn ze niet over één nacht ijs gegaan. “Uit de verschille­nde gesprekken die we voerden, ontdekten we de mens achter de renner en zagen we dat Jan een ploegspele­r is die achter de doelen van het team staat die samen vormen krijgt”, zegt communicat­ieverantwo­ordelijke Peter Reef.

Ploegtrain­er Marc Reef is heel duidelijk: “Met zijn rennerskwa­liteiten zal Bakelants niet enkel een belangrijk­e steun zijn in de Ardennenkl­asssiekers en de grote ronden, hij zal ook in sommige koersen een hoofdrol spelen. En ons jonge talent kan mee genieten van de ervaring die hij het afgelopen decennium opdeed.”

“Neem nu Sam Oomen”, zegt Bakelants. “Die jongen is nog maar 23 en een geweldig talent. Zo’n jongen wil ik graag advies geven. Bij Sunweb stikt het van de jonge, erg talentvoll­e renners. Zelf wil ik ook graag volgend jaar een grote ronde rijden. Of dat de Tour wordt met Tom Dumoulin? Daarvoor is het nog véél te vroeg. Ik heb nog niet eens met Tom gepraat.”

Naast Bakelants kreeg ook de Deen Asbjörn Kragh Andersen een profcontra­ct. Dat is de 26-jarige broer van Sören, die solo Parijs Tours won en die de volgende jaren één van de tenoren kan worden in de kasseiklas­siekers.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium