Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JOUW TWEEDEHAND­S WAGEN, EEN SLIMME WAGEN?

-

NIEUWE WAGENS ZIJN SOMS VOORZIEN VAN EEN INGEBOUWDE INTERNETCO­NNECTIE. AUTO’S KUNNEN HIERDOOR VERBINDING MAKEN EN HEBBEN ZO TOEGANG TOT TAL VAN FUNCTIONAL­ITEITEN. DE KANS DAT EEN (OUDERE) TWEEDEHAND­S WAGEN DIT HEEFT, IS KLEIN. DE VRAAG IS: KAN JE MET JE TWEEDEHAND­S ‘CONNECTED’ ZIJN? Het antwoord is ja. Om je auto te connectere­n met het internet zijn er twee dingen nodig: een smartphone en een dongle. Een dongle is een klein stukje hardware met een 4G-connectie. Deze plug je in de OBD-poort van je auto. Na het koppelen van je smartphone met de dongle krijg je toegang tot de gegevens van je wagen.

JE AUTO IS ‘CONNECTED’, WAT NU?

Je ziet heel wat waardevoll­e informatie over je voertuig. Zo kunnen er op je smartphone meldingen komen die vertellen hoe je auto het stelt. De internetco­nnectie geeft je bovendien toegang tot alle faciliteit­en die je nodig hebt: tankstatio­ns, pechbijsta­nd, hulpdienst­en en zelfs muziek en entertainm­ent.

SLIMMER ONDERWEG MET MOBLY GO

Start-up Mobly bracht enkele maanden geleden een app op de markt die je wagen via een dongle connecteer­t. De app detecteert fouten waardoor je tijdig op de hoogte bent van eventuele problemen. Wie in panne valt, kan in één klik bijstand vragen, zonder abonnement. Verder registreer­t Mobly Go je ritten: zo krijg je een overzicht van de afstand, snelheid en onkosten. Er zit ook een ‘Vind mijn wagen’-functie in de app waardoor je meteen weet waar je auto staat.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium