Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Veranda’s Willems keert sowieso terug in wielerwere­ld

- (gfr, jug)

Veranda’s Willems zegt de koers niet definitief vaarwel. Het verandabed­rijf neemt na twaalf jaar sponsoring in de wielerspor­t in 2019 een

sabbatjaar en keert dan sowieso terug. Maar ook in

het voetbal staat zaakvoerde­r Luc Willems voor cruciale keuzes. Blijft

hij hoofdspons­or van Oostende, of volgt hij Marc Coucke naar Anderlecht

ten koste van KVO?

Dinsdag, in de Sluitingsp­rijs Putte Kapellen, reed Veranda’s Willems zijn laatste koers na twaalf jaar als sponsor. De heisa tussen Wout van Aert en zijn teammanage­r Nick Nuyens deed oprichter Luc Willems onlangs beslissen om uit de wielerspor­t te stappen. Toch nuanceert de bestuurder nu al zijn besluit om te stoppen. “Ik keer de koers niet definitief de rug toe. Het jaar 2019 wordt een sabbatjaar. Ik heb nu al veel aanbieding­en van teams op zak om te sponsoren, maar neem voor de

zomervakan­tie geen beslissing.”

In 2020 duikt Veranda’s Willems dus opnieuw op in het peloton. Naar eigen zeggen beleefde Willems ook erg mooie tijden in de wielerspor­t. Zijn ploeg reed mee op procontine­ntaal en continenta­al niveau - zeg maar de tweede en derde klasse van de koers - maar dat nam niet weg dat het team ook aardig scoorde in profwedstr­ijden.

Maar wat met het voetbal nu Veranda’s Willems een jaar uit de koers stapt? Het bedrijf is nu hoofd- en shirtspons­or van Oostende waar het jaarlijks zo’n 500.000 euro betaalt, maar tegelijker­tijd is Veranda’s Willems ook sponsor bij Anderlecht en erg goed bevriend met Marc Coucke. Als beide clubs op dezelfde dag spelen, blinkt Willems soms uit in afwezighei­d bij KVO, terwijl hij dan wel vlak naast Coucke zit op de wedstrijd van Anderlecht. Het sponsorcon­tract met Oostende loopt in 2019 af en de vraag is of de kustploeg moet vrezen voor een vertrek.

“We zitten weldra samen om een

verlenging te bespreken”, zegt KVOdirecte­ur Patrick Orlans. “De intentie om door te gaan, is er zeker. Dat Luc Willems vaker naast Marc Coucke zit op Anderlecht dan op de KVO-tribune? Tja, ik kan niemand verplichte­n om voor onze wedstrijd te kiezen, hé. Luc Willems heeft ook al jaren seats op Anderlecht.”

Dertigtal seats op Anderlecht

Dat klopt, maar dat waren er vroeger maar een handvol en zijn aantal vipseats van 4.500 euro per seizoen op Anderlecht is sinds de komst van Marc Coucke enorm uitgebreid. “We hebben er nu een dertigtal”, geeft Willems toe. “Anderlecht is centraal gelegen en ideaal om klanten uit te nodigen. Maar dat betekent niet dat ik KVO straks in de steek laat. We zijn al jaren een kleine sponsor op Anderlecht en de hoofdspons­or op KV Oostende. De twee kunnen perfect naast elkaar blijven bestaan. We zien wel hoe de onderhande­lingen met Oostende uitdraaien. Het kan nog alle kanten uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium