Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit verandert niets”

Spelverdee­lster Tara Lauwers en co openen competitie met stunt

- SVEN PERSOONE

Amigos Zoersel heeft zijn competitie­start niet gemist. Op de openingssp­eeldag zorgde het meteen voor een stunt van formaat door Kieldrecht, dat de voorbije vijf jaar telkens titel en beker greep, in vijf sets te verslaan. Het zorgde na afloop voor dolle taferelen en een stevig feest.

“Dit is een legendaris­ch momentje”, aldus spelverdee­lster Tara Lauwers. “We hadden niets te verliezen en moesten gewoon proberen vrijuit te spelen. Op papier kunnen we nooit van Kieldrecht winnen, maar we begonnen gretig aan de match. We hadden na een sterke voorbereid­ing erg veel zin om de competitie aan te vatten. We wisten perfect wat Kieldrecht zou doen en we zijn altijd in onze kansen blijven geloven. Misschien is Kieldrecht lichtjes verzwakt ten opzichte van vorig jaar. Het heeft een vrij nieuwe ploeg, maar er zitten nog altijd een aantal kleppers tussen.”

“Ik denk dat we vooral naar onszelf moeten kijken, want dit is in grote mate onze verdienste. Wij zijn gegroeid en sterker geworden. Dankzij een goede voorbereid­ing, maar ook dankzij een goed uitgebalan­ceerde kern. De concurrent­ie is groot. Iedereen wil graag spelen natuurlijk, maar iedereen moet ook elke keer opnieuw vechten voor zijn plaats. We moeten ons elke keer weer bewijzen op het terrein, want je weet dat er altijd iemand klaarstaat om in te vallen. Op dat vlak is de druk groot, maar dat houdt ons scherp en het komt het niveau van onze ploeg alleen maar ten goede.”

“De kansen die we zaterdag kregen, hebben we met twee handen gegrepen. We speelden ons in de kijker, maar onze rol verandert niet door deze stunt. We moeten zeker niet gaan zweven, maar elke keer opnieuw focussen op de volgende wedstrijd die komt en dan zien we wel waar we eindigen. De wedstrijd tegen Oudegem, de runner-up van vorig jaar, pakken we op dezelfde manier aan. Er moet niks, alles mag. Hopelijk kunnen we onze vorm en gretigheid bevestigen met een goede wedstrijd en mooi samenspel. En een overwinnin­g zou uiteraard mooi zijn.”

 ?? FOTO RR ?? Tara Lauwers: “Die winst op Kieldrecht is een legendaris­ch momentje voor Amigos Zoersel.”
FOTO RR Tara Lauwers: “Die winst op Kieldrecht is een legendaris­ch momentje voor Amigos Zoersel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium