Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tegen Zandhoven zijn we altijd extra gemotiveer­d”

Antje Verellen hoopt exploeg een hak te kunnen zetten

-

VC Zoersel was de voorbije seizoenen vaak de boeman voor de buren uit Zandhoven. Antje Verellen, ex-speelster van Zandhoven, hoopt die traditie zaterdag verder te kunnen zetten.

Setter Antje Verellen maakte twee seizoenen geleden de overstap naar de club aan de andere kant van de autosnelwe­g. Ze kijkt, nu Zandhoven voor het eerst in jaren niet meer in dezelfde reeks als Zoersel staat, uit naar het bekerduel.

“Zoersel tegen Zandhoven, dat staat altijd garant voor spektakel, spanning en emotie”, zegt Verellen. “Dat zal nu niet anders zijn. Alles wat een derby zo mooi kan maken, zit in dit treffen. De komst van Zandhoven zorgt in Zoersel altijd voor extra motivatie.”

Maar er is dit keer duidelijk nog een extra item. “Zandhoven werd vorig jaar kampioen in de reeks en speelt nu in Liga B. Dat alleen al volstaat om ons zaterdag meer dan dubbel te plooien. We hebben er echt goesting in.”

Antje Verellen en de andere Zoerselse speelsters zijn van plan hun huid duur te verkopen. “Er is toch niets leuker dan de favoriet, want dat is Zandhoven zeker wel, het leven zuur te maken en liefst ook nog in het verlies te spelen. We willen bewijzen dat we dicht tegen hen aanleunen. Ik geloof echt in onze kansen. Zeker als de supporters, die zaterdag hopelijk met velen aanwezig zullen zijn, achter ons gaan staan. Dan kan het hier in Zoersel best wel eens een hel worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium