Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We doen beter dan verwacht”

Britt Ruysschaer­t is tevreden over start van ploeg

- (mabe)

Antwerp Ladies startte het seizoen met één overwinnin­g en één nederlaag. Zaterdag was er winst op As, zondag werd er in eigen huis verloren van Oostende.

Britt Ruysschaer­t was toch tevreden over de start van de ploeg. “We doen beter dan verwacht”, aldus Ruysschaer­t. “We hadden vooraf gehoopt op één punt, het werden er twee. Vooral de winst op As was een kleine verrassing. Die ploeg is serieus versterkt ten opzichte van het voorbije seizoen. Maar we haalden daar als team een goed niveau en pakten er twee punten.”

Toch kon Antwerp Ladies die positieve lijn zondag in eigen huis tegen Oostende niet doortrekke­n. In die wedstrijd bleef het zonder punten achter. “Tegen Oostende was het inderdaad wat minder. Toen moesten we de wet van de sterkste ondergaan. Het ontbrak ons aan frisheid. De wedstrijd van zaterdag zat nog een beetje in de benen. Op zich niet verwonderl­ijk aangezien onze kern niet al te breed is.”

Antwerp Ladies zag voor de start van de competitie Stephanie Van Bree door een moeilijke combinatie tussen werk en sport nog afhaken. “We zijn dus nog op zoek naar een extra receptie-hoekspeels­ter om zo toch iets meer ademruimte te hebben en beter gewapend te zijn om de rest van het seizoen af te werken.”

Zondag spelen Ruysschaer­t en co in de achtste finale van de Beker van België opnieuw tegen As. “Dat wordt een totaal andere wedstrijd. Ik verwacht een sterker As. De beker is voor ons geen doel op zich, maar we willen wel een goede wedstrijd spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium