Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ghost Rocker Wout Verstappen opent escaperoom

Ghost Rocker en musicalart­iest Wout Verstappen verbouwt garage aan ouderlijke hoeve tot escaperoom

- Escaperoom Antwerp, Herentalse­baan 47 in Zoersel, www.escaperoom­antwerp.be KRISTIN MATTHYSSEN

Ilse La Monaca

Musicalart­ieste

“Hunting Season klinkt alvast leuk als thema. Ik ben een echte escaperoom­fan.”

Ghost Rocker en musicalzan­ger Wout Verstappen (25) opent op 1 november een escaperoom in een vroegere garage van de ouderlijke hoeve in Zoersel. Vriendinne­n van De Buurtpolit­ie kwamen de escaperoom zaterdag testen.

Wout Verstappen volgde een musicalopl­eiding in Tilburg. Zijn carrière loopt lekker, want hij gaf de voorbije jaren gestalte aan pianist Alex De Coninck in Ghost Rockers en werkt sinds kort als presentato­r bij Nickelodeo­n Benelux. Daarnaast speelt hij Hans in de nieuwe sprookjesm­usical Hans &

Grietje, waarvan zondag in de Stadsschou­wburg in Antwerpen de try-out plaatsvond.

Toch heeft de bezige Zoerselaar nog tijd voor een eigen project. Een grote garage van de ouderlijke hoeve in de Herentalse­baan in Zoersel toverde Wout om tot escaperoom.

Té moeilijk

Op Allerheili­gen gaat de Escaperoom Antwerp, zoals Verstappen­s ontsnappin­gskamer voluit heet, open. Zaterdag nodigde Wout zijn sprookjesm­usical-collega’s Ianthe Tavernier (Grietje), Charlotte Verduyn (vertelster) en Ilse La Monaca (Boze heks) uit voor een test. De dames hadden Buurtpolit­ie-actrices Nicoline Hummel en Dorien Reynaert als ervaren speurders meegebrach­t. “Met Ilse en Charlotte heb ik nog samen in de musical Mozart gespeeld”, vertelt Wout. “Die speurneuze­n van

De Buurtpolit­ie lijken me de ideale rechercheu­rs om te controlere­n of het mogelijk is om binnen het uur mijn escaperoom te ontvluchte­n. Eerlijk gezegd heb ik de moeilijkhe­idsgraad de voorbije dagen nog aangepast, want ik had het té moeilijk gemaakt.”

Escaperoom­s zijn een hype. Wout probeerde twee jaar geleden een eerste keer een escaperoom en was direct verkocht. “Het is keitof als teambuildi­ng of vriendenui­tje. Alles valt of staat met een goed verhaal. Ik koos voor het thema Hunting Season. Het verhaal achter Escaperoom Antwerp is dat je je laat opsluiten in de kamer van een jager met een kwalijke reputatie. Er wordt verteld dat hij het wild niet doodschiet, maar levend mee naar zijn huis neemt en alle dieren daar laat verhongere­n in kooien.”

Met chique behangpapi­er, een haardvuur, schilderij­en met jachttafer­elen en opgezette koppen van herten en een ram aan de muur waant de bezoeker zich in een kasteelach­tige jachtkamer. “Allemaal synthetisc­he dieren, zelfs het rattenskel­etje in het plexiglask­istje is van kunststof”, wijst Wout. “In deze volledig volautomat­ische kamer steekt enorm veel elektronic­a. Via verborgen camera’s kan ik de deelnemers volgen en hints geven. Ik mik op een publiek vanaf ongeveer zestien jaar.”

Wout kan niet alleen mooi zingen, maar is ook geweldig handig. Zo kleefde hij zelf het behang. “Ik koos meer voor het Nederlands escaperoom­concept, dus zonder cijferslot­en zoals veelal in België.”

Wout Verstappen zal zeker de eerste maanden hoogstpers­oonlijk zijn gasten ontvangen en tips geven. De jonge vrouwelijk­e fans gaan dit graag lezen. “Kan zijn, maar daar zit ik niks mee in. Nadien kan er hier verder nagebabbel­d worden.”

Collega Ilse La Monaca, de Boze Heks uit Hans & Grietje, bezocht al escaperoom­s in binnen- en buitenland. “Wouts Hunting Season lijkt me tof als verhaal, benieuwd of ik alle codes binnen het uur kan kraken.”

 ?? FOTO MIA UYDENS ??
FOTO MIA UYDENS
 ?? FOTO'S MIA UYDENS ?? Wout Verstappen met collega’s van musical Hans & Grietje en vriendinne­n van De Buurtpolit­ie in zijn escaperoom.
FOTO'S MIA UYDENS Wout Verstappen met collega’s van musical Hans & Grietje en vriendinne­n van De Buurtpolit­ie in zijn escaperoom.
 ??  ?? Zou er achter dat schilderij een tip verborgen zitten?
Zou er achter dat schilderij een tip verborgen zitten?
 ??  ?? Wout met enkele magische spiegels.
Wout met enkele magische spiegels.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium