Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trond Sollied volgt allicht ontslagen Peter Maes op

Sollied moet Lokeren in eerste klasse houden

-

Lokeren staat op het punt om Trond Sollied aan te stellen als vervanger van de ontslagen Peter Maes. Vijf jaar na zijn laatste job moet de 59-jarige Noor de Waaslander­s behoeden voor degradatie.

De belabberde 6 op 36 - maar evenzeer spelers die zijn schreeuwer­ige aanpak beu waren - hebben Peter Maes zijn kop gekost bij Lokeren. Ondanks de driedubbel­e winstpremi­e die voorzitter Roger Lambrecht de spelers voorhield, bleef het 0-0 tegen Oostende en vond de preses het welletjes. De trainer waarop Lambrecht zijn geld wil zetten om Lokeren uit de degradatie­zone te sleuren, is Trond Sollied. Lambrecht hoopt dat de Noor eerstdaags zijn handtekeni­ng zet en tot het einde van het seizoen overneemt. Assistent-trainer Arnar Vidarsson leidt de eerstvolge­nde dagen de trainingen. Het is de bedoeling dat de nieuwe hoofdcoach pas vrijdag, na de uitwedstri­jd op Anderlecht, het roer zal overnemen.

Sollied is een stoïcijnse trainer die rekent op de zelfdiscip­line van spelers en roepen aan de zijlijn afdoet als “circus”. Zowel zijn broer als zijn schoonmoed­er verloren de voorbije jaren de strijd tegen een slepende ziekte. Zijn laatste job in clubverban­d dateert daardoor al van vijf jaar geleden, toen hij even het Turkse Elazigspor trainde. Zijn recentste kunstje in België was AA Gent naar de derde plaats leiden in 2011-2012. Het seizoen nadien, na de verkoop van een resem belangrijk­e spelers, werd hij in oktober ontslagen. Dat Lambrecht nu bij Sollied uitkomt, is voor insiders niet eens een grote verrassing. In het verleden dweepte hij al met de man die twee titels en evenveel bekers won met Club Brugge. Overigens bekijkt Lokeren ook of het een vervanger zoekt voor de eerder ontslagen sportief directeur Willy Reynders. Met ex-speler Dimitri Mbuyu, pas op straat gezet als hoofdscout van Anderlecht, werd al een verkennend gesprek gevoerd.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium