Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zeer belangrijk­e zege met Genk en Standard in het verschiet”

-

Lior Refaelov beleefde op de Freethiel niet zijn beste avond tot nog toe, maar de spelverdel­er bewoog wel hemel en aarde en was dankbaar voor de beauty van Faris Haroun. Maar bovenal besefte Refaelov tenvolle dat Antwerp door de nieuwe zege én de negen op negen steeds betere papieren kan voorleggen.

“De drie punten waren erg belangrijk, zeker omdat de topploegen punten lieten liggen”, had Refaelov alles goed in de gaten gehouden tijdens het afgelopen weekend. “We hebben weer een nieuwe stap hogerop gezet. In Beveren zaten we goed in de match, en na de 0-1 zijn we iets lager gaan spelen omdat we de zege zo graag wilden. Het had zelfs 0-2 kunnen worden. Aan de andere kant kenden we ook geluk dat Waasland-Beveren die grote kans miste. Ik dacht echt dat het goal was (lacht). Maar dit bewijst dat een ploeg als Antwerp ook – zoals de grote ploegen – wat geluk begint te hebben.”

Topploegen Nu zitten we aan drie zeges op een rij, zodat het de goede richting uitgaat. Maar we mogen niet stoppen met hard te werken om ons doel te bereiken. Want niets zal makkelijk worden. Zeker omdat we met Genk en Standard twee topploegen tegenover ons krijgen deze week. Mede daarom was de zege in Beveren zo belangrijk. Enkele keren winnen op een rij, dat was heel belangrijk voor Antwerp. Daar zijn we in geslaagd, zeker nu we twee keer uit en een keer thuis wonnen”, zei Refaelov, die ook meteen besefte dat de focus (nog) niet mag gaan liggen. Maar hoelang kan Antwerp zich blijven verstoppen? “Het is te vroeg voor uitspraken rond ambities. De grote woorden (over Play-off 1, red.)? Nee, maar we zitten op de goede weg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium