Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zwarte oktober voor Club

Kampioen kijkt uit naar nieuwe doelman na blunder Letica

- Bla)

Club Brugge kijkt uit naar een nieuwe doelman na een nieuwe flater van Karlo Letica. Ook coach Ivan Leko heeft een probleem omdat op zijn voorspraak de Kroatische doelman werd weggehaald bij Hajduk Split. De enige reden om hem nu nog niet te slachtoffe­ren is dat keepers wisselen vorig seizoen leidde tot een malaise zonder weerga.

Ivan Leko, zaterdagav­ond in Sint-Truiden: “Karlo is een toptalent dat de volgende jaren misschien bij Chelsea of Tottenham terechtkom­t. Maar hij is hier gekomen om punten te pakken. En de realiteit is dat hij dat in vijftien wedstrijde­n – Champions League inbegrepen – nog niet heeft gedaan. Ik wil positief blijven: hij is jong, een supertalen­t, speelt bij de Kroatische nationale ploeg. We moeten kansen geven aan jonge spelers, maar bij een topclub moet je presteren. Zo simpel is het.”

De enige manier om de nieuwe keeperskwe­stie te beheersen is zo snel mogelijk uitkijken naar een nieuwe doelman. De transferpe­riode gaat pas open in januari waardoor er nu alleen een doelman zonder contract kan worden aangetrokk­en. Leko bevestigt dat Ethan Horvath goeie dingen laat zien op training. Maar tussen de regels maakt hij duidelijk dat hij ook in Horvath niet het heil ziet.

“Ethan is heel goed aan het trainen”, zegt Leko. “We hebben twee jonge keepers met een grote toekomst. Maar de realiteit is dat wij op dit moment geen keeper hebben die punten kan pakken voor ons.”

Tweemaal in eigen doel

“Welkom in het circus van de hel”, stond er zaterdag op een spandoek in Stayen. Maar de circusarti­esten waren niet de thuisno spelers van Sint-Truiden, wel de spelers van Club. Eerst Letica en daarna Benoît Poulain en Mats Rits tekenden voor twee eigen doelpunten. “We scoren vanavond vier keer”, vatte de Brugse uitblinker Hans Vanaken samen. “Twee keer voor onszelf en twee keer voor Sint-Truiden.”

De laatste zege van Club dateert van precies een maand geleden – de 4-0-zege tegen Cercle. In oktober verloor Club op Atlético Madrid en Standard en speelde het gelijk tegen Waasland Beveren, Monaco en Sint-Truiden. Toch weigert trainer Ivan Leko het woord “crisis” in de mond te nemen.

“Drie keer op rij niet winnen in de competitie is zeker niet voldoende voor Club”, zei Leko. “Maar de goeie tweede helft tegen Monaco is ook iets waard. Het is de eerste keer in zestien maanden dat we een mindere periode hebben. Zestien maanden waren we baas, nu moeten we reageren. We moeten een eerlijke analyse maken. Maar het is moeilijk een wedstrijd tegen een goeie tegenstand­er te winnen met slechts vijf of zes spelers die het niveau van Club Brugge halen.”

Denswil valt uit

Behalve doelman Letica vielen zaterdag de flankspele­rs Diatta en Mata uit de toon. Dennis en Danjuma waren geblesseer­d. Maar ook achteraan liep het stroef na het uitvallen van Stefa- Denwsil. Centraal op het middenveld jagen Ruud Vormer en Marvelous Nakamba op hun beste vorm. “Het zit allemaal eventjes tegen, daar kunnen we niet omheen”, wist Hans Vanaken. “We hadden altijd met 1-2 van het veld moeten stappen. Tegen Waasland Beveren hadden we ook altijd moeten winnen. En als Openda scoort tegen Monaco, winnen we ook. Een zege dinsdag tegen Oostende is nu gewoon noodzaak.”(jve,

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Poulain troost Letica.
FOTO JEFFREY GAENS Poulain troost Letica.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium