Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Genk wordt een echte test”

-

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaa­l Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijde­n en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalana­list. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterhei­d zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Een zeer belangrijk­e zege van Antwerp op Waasland-Beveren. Al was het op het nippertje, want het is onvoorstel­baar hoe ze bij WaaslandBe­veren die open kans in de laatste minuut verprutsen. En dan kon het zomaar 1-1 staan. Maar dat tikkeltje geluk heb je soms nodig. En eerlijk: Antwerp verdiende ook wel de zege op basis van de negentig minuten. Dankzij een wereldgoal van Haroun, alweer hij. Maar die 0-2 valt maar niet - Mbokani vond ik bijzonder zwak - en dan maak je het zelf als ploeg spannend. Dat moeten ze toch vermijden in de toekomst.”

“Maar ze staan daar nu wel op die derde plek. En dat is voorlopig toch een fantastisc­h resultaat. Ik kijk nu ook enorm uit naar de wedstrijd tegen Genk, ongetwijfe­ld in een volle Bosuil. De ploeg in vorm, Genk. Maar misschien wel wat vermoeid na een Europese verplaatsi­ng en een toch zware weekendwed­strijd tegen Standard. Ik verwacht woensdag een heel open wedstrijd, waarin Antwerp voluit voor de drie punten moet durven te gaan. Een belangrijk­e test, waarin Antwerp kan laten zien wat het echt waard is.”

“In 1B zie ik KV Mechelen steeds meer als de ploeg met de beste papieren om de eerste periode binnen te halen, en al zeker te zijn van een finaleplaa­ts in tweede klasse. Ze winnen nu al vier keer op een rij met duidelijke 3-0-cijfers. En houden ondertusse­n al vijf wedstrijde­n de nul. Hun laatste tegengoal dateert al van tegen Antwerp eind september, in competitie zelfs van midden september, tegen Beerschot Wilrijk. Dat zijn ronduit indrukwekk­ende cijfers. Op kampioenen­niveau zelfs.”

“Het blijft natuurlijk wel allemaal dubbel voor KV Mechelen. Op het veld merk je niets van de ellende van de afgelopen weken en gaat alles schijnbaar zijn gewone gangetje. Maar onder de fans leeft het enorm, je voelt bij hen echt de stress. Zeker als de UEFA openlijk druk begint uit te oefenen om KV snel te sanctioner­en. Daarom zou het toch beter zijn dat er zo snel mogelijk een signaal komt van de voetbalbon­d, dat ze niet wachten tot na het seizoen om een uitspraak te doen. Ja, het gerechteli­jk onderzoek moet zijn tijd krijgen, maar de onduidelij­kheid is verschrikk­elijk.”

“Bij de andere ploegen lijkt het voor Lommel voorbij, na dat verlies tegen Westerlo. Dan geef ik Beerschot Wilrijk nog meer kans, al is het een kleine. Oké, ze moeten rekenen op misstappen van de concurrent­ie en hun doelpunten­saldo is ook niet optimaal, maar het kan nog. Maar dan zullen ze toch negen op negen moeten halen, te beginnen met een moeilijke verplaatsi­ng naar Union, nog steeds de grootste opponent van KV Mechelen voor de periodetit­el.”

“En ik vrees dat ik in herhaling val, maar in de eerste amateurkla­sse blijf ik maar wachten op de échte start van Lierse Kempenzone­n. Ze pakken dan wel een punt op verplaatsi­ng bij Aalst, maar 6 op 15 in hun laatste vijf wedstrijde­n, het is toch allemaal te weinig, hoor. Dat is een slecht rapport, omdat ze veel te wisselvall­ig zijn en vooral te veel meeloper zijn. Volgende week, in de topper tegen Thes, zullen ze eindelijk toch eens iets anders moeten laten zien. En dan daarna dringend een reeks beginnen neerzetten, om weg te geraken uit die middelmaat.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium