Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk is dit allemaal niet voor niets”

Malinwa blijft op kop na 15 op 15 en vierde opeenvolge­nde 3-0-zege

- THOMAS STANDAERT

Wie houdt KV Mechelen van de eerste periodetit­el? Roeselare in ieder geval niet. De ploeg van coach Jordi Condom bood een uur lang goed weerwerk, maar kraakte na de uitsluitin­g van sterkhoude­r Gravenberc­h. Mera brak de ban op corner, Kaya gaf de zege wat meer glans met een pracht van een goal en Schmisser vervolledi­gde met een owngoal ‘de score van het huis’: 3-0. Toch liep het deze keer niet van een leien dakje. “Over die eerste helft moeten we praten”, zei Onur Kaya.

Zes overwinnin­gen op een rij (inclusief beker), vijf clean sheets op een rij (in de competitie) én een vierde klinkende 3-0-zege op een rij. In de strijd om de eerste periodetit­el lijkt er geen maat te staan op KV Mechelen. Toch was de euforie in het Mechelse kamp zaterdagav­ond minder groot dan na de vorige vlotte zeges. De blessure van pechvogel Gustav Engvall had daar ongetwijfe­ld iets mee te maken, maar daarnaast leverde KV tegen een stug Roeselare ook zijn minste prestatie af van de voorbije maand.

“Niveau is aan het minderen” “We moeten eerlijk zijn: onze eerste

helft was gewoon slecht”, vond Onur Kaya. “Zij stonden goed in de organisati­e en wij waren niet goed genoeg om daar iets tegenover te stellen. Het tempo lag te laag, er waren te veel fouten in de opbouw en er was te weinig beweging in de aanval. Zo kom je niet aan voetballen toe. Tegen Beerschot Wilrijk gebeurde precies hetzelfde na de 1-0. Qua niveau vind ik dat we de laatste twee wedstrijde­n minder goed voetbalden in vergelijki­ng met de matchen tegen Westerlo, Antwerp, Lommel en OH Leuven. Misschien heeft dat toch een beetje te maken met wat er boven onze hoofden allemaal aan het gebeuren is. Als groep gaan we daar goed mee om, maar soms zit ik thuis wel eens na te denken. Ik hoop alleen maar dat het allemaal niet voor niets zal zijn”, uitte de aanvoerder opnieuw zijn ongerusthe­id.

Pareltje van Kaya

Ook Wouter Vrancken was allesbehal­ve tevreden over de eerste helft van zijn team. “Te plat, te onzuiver en te weinig diepgang”, vatte de coach het samen. Na de rust gaf de jonge scheidsrec­hter Wesli De Cremer de thuisploeg een duwtje in de rug. Stijn De Smet kreeg geel voor een imaginaire penaltyfou­t. Tainmont weigerde het geschenk in ontvangst te nemen en trapte de strafschop naast.

Het kantelpunt volgde iets na het uur. Danzell Gravenberc­h - wat een kolos - kreeg zijn tweede gele kaart voor een harde maar correcte tackle op Togui. Eerder had de Nederlande­r al met rood geflirt toen hij met de voet vooruit in duel ging met Schoofs. Zonder de brede schouders van Gravenberc­h stuikte de defensieve muur van Roeselare in elkaar en ging KV erover.

Mera buffelde op corner van Schoofs de verlossend­e 1-0 binnen. Tien minuten voor het einde zorgde Onur Kaya himself voor zekerheid én het hoogtepunt van de avond. Na een wandeling door het centrum haalde de middenveld­er fantastisc­h uit met zijn rechter. Biebauw stond erbij en keek ernaar. Het eerste doelpunt van de nieuwe aanvoerder was er meteen eentje om in te kaderen. “Leuke goal. Bij dat soort ballen is het alles of niks. Maar wie niet probeert, kan niet scoren. Het zal wel een van de mooiste goals uit mijn carrière zijn. Vooral omdat ik niet zo heel vaak scoor

(lacht). Ik ben meer een passeur, iemand die de doelpunten aan anderen gunt. Vrienden en familie zeggen vaak dat ik meer voor eigen succes moet gaan, maar ik denk niet dat ik dit seizoen tien keer ga scoren.”

“KV heeft geen hulp nodig”

Op assist van de onvermoeib­are Van Cleemput werd ‘oude bekende’ Wouter Biebauw in blessureti­jd nog een derde keer gevloerd - door zijn eigen verdediger Schmisser nog wel. Voor de bezoekende coach Jordi Condom was de 3-0-eindscore meer dan gevleid. Dat liet hij ook verstaan op de persconfer­entie. “Nooit verdienden wij het om hier met 3-0 te verliezen. Zonder die rode kaart hadden we altijd minimum één punt gepakt. Een paar twijfelach­tige beslissing­en van de scheidsrec­hter hebben ons de das omgedaan. Een ploeg met de kwaliteite­n van KV Mechelen heeft geen hulp nodig”, aldus een ontevreden Condom.

Wouter Vrancken fronste de wenkbrauwe­n en dacht er het zijne van. “De reden waarom wij de drie punten niet verdienen, ontgaat me volledig”, diende de KV-coach zijn collega van antwoord. “We hebben over de volledige wedstrijd geen enkele kans weggeven en hebben er na de rust heel wat gecreëerd. Als je dan drie keer scoort én ook nog een penalty mist, dan vind ik dat we wél van een verdiende overwinnin­g mogen spreken. Makkelijk was het niet, maar dat zal het in de volgende wedstrijde­n ook niet worden.”

“Dit moet een van de mooiste goals uit mijn carrière zijn. Vrienden zeggen vaak dat ik meer voor eigen succes moet gaan.” Onur Kaya Aanvoerder KV Mechelen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium