Gazet van Antwerpen Stad en Rand

"Antwerpen is het Amsterdam van België"

Tarik Tissoudali voelt zich steeds beter thuis en groeit stilaan naar zijn beste niveau

- HUGO FRET

Tarik Tissoudali arriveerde op het Kiel met een behoorlijk­e reputatie. Smaakmaker bij De Graafschap - waarmee hij de promotie afdwong naar de Nederlands­e Eredivisie - en in twintig wedstrijde­n goed voor tien doelpunten en zes assists. “Toch wist ik dat de aanpassing aan het Belgische voetbal niet makkelijk zou zijn.”

Die 3-1-overwinnin­g tegen OHL moet deugd gedaan hebben.

“De sfeer is altijd goed na een overwinnin­g, maar tegelijk beseft iedereen dat het maar om één wedstrijd gaat. De focus ligt al op dinsdag.”

Logisch, want de match op Union is een belangrijk­e.

“Klopt. Het is een wedstrijd die zal bepalen of we al dan niet nog zullen meedoen voor de eerste periodetit­el.”

Zelf speelde je vrijdag je beste wedstrijd voor Beerschot Wilrijk. Je scoorde ook de 1-0. Hoe belangrijk zijn doelpunten voor jou?

“Het was al geleden van de eerste speeldag. Dan wordt scoren dubbel zo belangrijk voor een aanvaller. Mijn prestatie en mijn doelpunt van vrijdag zijn alleszins goed voor het vertrouwen. Enkele weken geleden viel ik zelfs naast de selectie. Dat was best een moeilijke periode, ja. Vrijdag had ik me voorgenome­n om met meer lef te spelen en meer durf te tonen. Dat is me gelukt.”

Verliep jouw aanpassing aan het Belgische voetbal moeizamer dan je had verwacht?

“Ik was me ten volle bewust dat het anders voetballen zou zijn in de Belgische Proximus League dan in de Nederlands­e tweede klasse. Ik wist dat het tijd zou vragen om me aan te passen. Daarom tekende ik ook een contract van drie seizoenen. Ik wil hier slagen. Het voetbal in 1B is veel fysieker en je krijgt als aanvaller beduidend minder ruimte dan in Nederland. Een gesprek met de trainer - waarin hij me vroeg om agressieve­r te voetballen - heeft me wel geholpen.”

“Ik ben een speler die graag op korte ruimte voetbalt, dicht bij het doel van de tegenstand­er, om daar assists af te leveren, kansen af te dwingen en zelf ook te scoren. Beerschot Wilrijk trok veel nieuwe spelers aan. Het vraagt tijd om alles en iedereen in te passen. Ik heb het gevoel dat de basis er staat en dat het nu meer een kwestie wordt van werken op details.”

Wanneer is jouw seizoen geslaagd?

“Als ik echt een basisplaat­s heb kunnen afdwingen en voor de nodige assists, doelpunten en dreiging heb kunnen zorgen. En als team gaan we voor die eerste periodetit­el. Lukt dat niet, dan is er nog altijd die tweede periode.”

Vrijdag leken jullie op een vlotte

overwinnin­g af te stevenen, maar toch kregen jullie het in het laatste halfuur nog moeilijk. Hoe valt dat te verklaren?

“Ik denk dat het een beetje te gemakkelij­k ging. Kansen waren er nog, maar die vergaten we af te maken. Als speler weet je wel dat in het voetbal alles kan gebeuren, maar toch lieten we onze greep op de tegenstand­er los. Gelukkig konden we tijdens dat laatste halfuur rekenen op onze doelman, die uitpakte met enkele schitteren­de reddingen. We zijn

een team in ontwikkeli­ng, die ook moet leren een wedstrijd op een volwassen manier uit te spelen.” Je woont nu ook met je gezin in Antwerpen.

“Een toffe stad, een beetje het Amsterdam van België. Ik begin meer en meer te wennen aan mijn nieuwe omgeving, aan mijn nieuwe ploegmakke­rs. Ik voel me steeds beter thuis hier in België.”

 ?? FOTO GMAX ??
FOTO GMAX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium