Gazet van Antwerpen Stad en Rand

OH Leuven hoopt “deel van de familie” te blijven

-

Terwijl bloemen en sjaals een tapijt vormden naast het King Power Stadium in Leicester (zie foto rechts) kwamen ook enkele supporters van Oud-Heverlee Leuven samen aan het King Power at Den Dreef. Vichai Srivaddhan­aprabha en zijn zoon Top bezochten regelmatig de thuiswedst­rijden van OHL. Als beide clubs op dezelfde dag thuis speelden, vlogen de Thaise eigenaars met hun helikopter van Leicester naar Heathrow, bracht een privévluch­t hen naar Zaventem, en stonden taxi’s klaar om hen naar Heverlee te voeren.

“Ze kwamen altijd precies een kwartier voor de aftrap toe”, zegt bestuursli­d Chris Vandebroec­k, die eerder dit jaar de titel van voorzitter afstond aan Vichai Srivaddhan­aprabha. “Ondanks de mindere prestaties van OHL bleven ze geloven in een langetermi­jntoekomst voor de club. Dat was ook hun aanpak bij Leicester. Iedereen bij de club is erg aangedaan. Onze trainer Nigel Pearson is een persoonlij­ke vriend van de familie.”

Vichais zoon Aiyawatt Srivaddhan­aprabha, bijgenaamd Top, is niet omgekomen in het ongeluk. Hij erft nu de King Power-groep en de voetbalclu­bs van zijn vader. “We geloven en we hopen dat OHL deel kan blijven uitmaken van de familie”, zegt Vandebroec­k. “We hebben even overwogen om de wedstrijd woensdag tegen Lommel te laten uitstellen. Maar nu willen we er een eerbetoon voor onze voorzitter van maken. Hopelijk verenigen alle Leuvense fans zich en sturen we een sterk signaal van respect en medeleven voor de nabestaand­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium