Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb mijn visitekaar­tje afgegeven”

Nick Kuijlaars haalt zijn gram en zorgt in extremis nog voor punt

- BART D’HAENE

Het venijn zat in de staart voor Eendracht Aalst. In de slotminuut sloeg de ingevallen Nick Kuijlaars ongenadig toe, met zijn doelpunt liet hij de thuisploeg met een vreselijke kater achter. “We zijn niet voor niets naar hier gekomen’, grijnsde de Nederlande­r.

Het kostte Lierse Kempenzone­n bloed, zweet en tranen in een felle wedstrijd met veel strijd en liefst zeven gele kaarten. Tot twee keer toe kwamen de bezoekers op achterstan­d. Eerst was er die vreselijke terugspeel­bal van Wout Bastiaens, waardoor Bo Geens - al dan niet foutief - de doorgebrok­en Bounou afstopte en de bal op de stip ging. Bij het tweede Aalsterse doelpunt sneed Ibrahima Mbaye door de bezoekende verdedigin­g en verschalkt­e de uitgekomen Geens met een listige stiftbal.

“Het is onze verdienste dat we twee keer die scheve situatie rechtzette­n en het is altijd leuk dat ik een groot aandeel had in het gelijkspel. Ik denk dat ik mijn visitekaar­tje heb afgegeven met een assist en een doelpunt

(straalt). Eerst met een goede vrije trap, waaruit Youssef Boulaouali met het hoofd scoorde, en in

money time met een individuel­e actie, waarbij ik naar binnen kwam en succesvol uithaalde.”

Kuijlaars begon op de bank. “De coach neemt beslissing­en en ik begrijp dat het mijn lot was na enkele mindere wedstrijde­n. Ik hoopte uiteraard op speelminut­en en vreesde even voor het ergste nadat we tot twee keer toe op achterstan­d waren gekomen. Het was een moeilijke wedstrijd. Eendracht Aalst heeft veel en fanatieke supporters en de beide supporters­legioenen gingen geregeld verbaal in de clinch. Beide traditiecl­ubs brengen veel supporters op de been, voor deze wedstrijde­n

doe je het als voetballer.”

Scheidsrec­hter

Bij de thuisploeg was scheidsrec­hter Yves Verslycken de gebeten hond. De slogan ‘Hij is een vriend van Vertenten’, galmde door het stadion. Om van enkele minder ludieke slogans nog te zwijgen. “Misschien dat de scheidsrec­hter niet altijd consequent was. Aalst protesteer­de hevig na die eerste gelijkmake­r van ons. Ik laat in het midden of het een vrije trap was. Maar dat is nu eenmaal voetbal en vergissen is menselijk. Je kunt er op het veld toch niets aan veranderen. Ik denk dat een gelijkspel billijk was en voor ons is het in ieder geval beter dan die dreigende nederlaag. Zaterdag spelen we tegen leider Thes. Een wedstrijd om naar uit te kijken”, blikte de exspeler van Vosselaar al even vooruit.

Van trainer René Trost kreeg hij een open doekje. “Na de strafschop­goal van Aalst moest ik iets doen. Ik positionee­rde Boulaouali op de flank en zette invaller Kuylaars op de andere flank. Klasse hoe Nick inviel. Hij bedankte voor het vertrouwen en deed iets terug. Fijn voor ons. We toonden veel mentale weerbaarhe­id en veerkracht. We hebben in onze ploeg geen enkele speler die op zijn eentje, elke wedstrijd opnieuw, het verschil kan maken. Daarom is het team zo belangrijk”, benadrukte de Nederlands­e T1 van Lierse Kempenzone­n.

 ?? FOTO GREGORY VAN GANSEN ?? Toon Janssen houdt Geenens af.
FOTO GREGORY VAN GANSEN Toon Janssen houdt Geenens af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium