Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot geeft riante voorsprong uit handen

- (jbr)

Beerschot verloor met 4-3 bij Gent. De jongens uit Kontich waren nochtans op een 0-3voorspron­g geklommen. Dragons speelde 2-2 gelijk bij Herakles en Antwerp deed hetzelfde bij Daring.

Beerschot kwam bij Gent nog voor de rust op een 0-1-voorsprong dankzij een doelpunt van Nick Catlin. Na de koffie bracht Thomas Carson met twee treffers de stand op 0-3. Boeken dicht, zou je dan denken. Maar in 19 minuten tijd scoorde Gent vier keer, zodat er een 4-3 op de tabellen stond.

Dragons kan maar moeilijk een constante in de prestaties leggen. Bij Herakles kwamen de landskampi­oenen 1-0 achter door een doelpunt van Amaury Keusters. Dragons kwam voor de rust nog wel op 1-2, maar kort voor tijd scoorde Nicolas De Kerpel de gelijkmake­r voor Herakles.

Braxgata is de enige Antik werpse club die dit weekend een overwinnin­g boekte. De jongens uit Boom wonnen met 0-3 bij White Star. Loïck Luypaert, Emil Devis en Owen Magee zorgden voor de doelpunten.

Antwerp behaalde een gelijkspel bij Daring. De jongens uit Sint-Job klommen op voorsprong dankzij Thomas Verheyen. Na de gelijkmake­r van Daring bracht Jeff De Winter Antwerp opnieuw op voorsprong, maar ook deze keer kon Antwerp geen zege pakken. Het werd in extremis nog 2-2.

Bij de vrouwen haalde Antwerp stevig uit. Het team van coach Sofie Gierts haalde het met 6-0 van hekkenslui­ter Namen. Brooke Neal, Shiloh Gloyn, Michelle Struijk en Laurinne Delforge brachten Antwerp nog voor de rust op een veilige 4-0. Christine Roos en opnieuw Laurinne Delforge maakten er na de pauze 6-0 van.