Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik geef toe, we hebben een probleem”

Telenet Giants Antwerp voor en na Europese euforie tweemaal zwaar onderuit in nationale toppers

- PATRICK CEULEMANS

Telenet Giants Antwerp heeft een probleem. Voor de tweede opeenvolge­nde keer - vorige week in Oostende, gisteren tegen Charleroi - ging het in een Belgische topper zwaar onderuit. In de tweede helft werd de selectie van coach Roel Moors telkens weggespeel­d. Dat vraagt, ook al is het vroeg in het seizoen, om een analyse, vooral omdat de Sinjoren wel schitteren in de Champions League.

Tegen Charleroi ging het na een 40-45-achterstan­d halfweg dus weer volledig fout. “Dat we slechts met vijftien punten verschil verliezen, geeft een fout beeld. Charleroi was vandaag 25 tot 30 punten sterker”, gaf coach Roel Moors eerlijk toe.

Naast Charleroi zijn de Sinjoren deze campagne op papier de grote uitdager van kampioen Oostende. Toch loopt het in de competitie dus helemaal niet lekker en werden de Giants tweemaal na een sterke eerste helft in het derde en vierde kwart van het kastje naar de muur gespeeld.

Giants missen ervaring

Vorig seizoen hadden de Giants met Tremmell Darden een Amerikaans­e klasbak met tonnen ervaring in de rangen. Die ervaren

gids hebben de Giants op dit moment niet. De club koos voor Amerikaans­e rookies als Vic Sanders en Jae’Sean Tate om Jason Clark en Tremmel Darden te vervangen. Twee talenten die Europees al schitterde­n, maar vooral in de competitie niet op de afspraak waren. Charleroi kocht wel Amerikaans­e ervaring en het trok ook Axel Hervelle aan. Het Belgische icoon, dat vijftien jaar in Spanje bij Real Madrid en Bilbao grote sier maakte, had afgelopen zomer ook Telenet Giants Antwerp op de hoogte gebracht van een terugkeer naar België. Coach Roel Moors had Hervelle er uiteraard graag bij gehad, maar blijkbaar was zijn komst niet haalbaar. Jammer. “Ja, hij leidde Charleroi mee naar de winst”, stelde Roel Moors vast.

Paris Lee te wisselvali­g

Paris Lee schitterde tegen Hapoel Jeruzalem, maar was tegen Charleroi weer onzichtbaa­r. In 24 minuten scoorde de kleine Amerikaans­e guard twee puntjes uit een één op acht shotpresta­tie. De wisselvall­igheid van Lee is op dit moment de achillespe­es van Telenet Giants Antwerp.

Moses Kingsley wordt gemist

Dat Telenet Giants Antwerp

Moses Kingsley mist, is duidelijk. De 22-jarige Belgian Lion Ismael Bako, die nu op zijn positie speelt, is imee de exponent van de wisselvall­ige prestaties. De bijna 24-jarige Nigeriaans­e center acteerde vorig seizoen in de laatste drie maanden op hoog niveau Hij was de ring

projector en fysiek in the paint aanwezig. Kingsley is met een rugblessur­e nog tot januari out. Een geslaagde comeback van Kingsley kan wel eens cruciaal zijn voor de Giants om een echte uitdager te zijn voor Oostende en Charleroi.

Roel Moors: “We hebben een probleem”

Dat coach Roel Moors altijd een glashelder­e analyse geeft is geweten. Dat hij op de traditione­le persconfer­entie toegeeft dat hij een probleem heeft, zorgt voor vraagteken­s. “We zijn defensief nergens. We kunnen verdedigen, maar we tonen het niet.” Het is aan hem en

zijn sportieve staf om van talenten als Ismael Bako en Hans Vanwijn echte warriors te maken. Lukt dat de komende maanden niet, dan wordt het waarschijn­lijk weer een seizoen van net niet.

TELENET GIANTS ANTWERP: Akyazili 0, Lee 2, Tate 14, Vanwijn 13, Sanders 22, Bleijenber­g 0, Schoepen 7, De Ridder 0, Bako 14, Dudzinski 5, Kalinoksi 2, Donkor 1.

CHARLEROI: Hunt 14, Libert 14, Hervelle 3, Linhart 3, Samardic 0, Demirtas 2, Ford 17, Penninck 0, Tchendjou 2, Marchant 13, Mobley 24, Hammonds 3.

‘‘Dat we slechts met vijftien punten verschil verliezen, geeft een fout beeld. Charleroi was vandaag 25 tot 30 punten sterker.’’ Roel Moors Coach Telenet Giants Antwerp

 ?? FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ?? Een en al treurnis in de Antwerpse Lotto Arena.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Een en al treurnis in de Antwerpse Lotto Arena.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium