Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Amigos Zoersel boekt tweede opeenvolge­nde overwinnin­g

-

Tweede opeenvolge­nde zege voor Amigos Zoersel, dat zijn seizoensst­art hiermee niet gemist heeft. Gent telde voor aanvang van de partij nog nul punten, maar had het in zijn eerste twee wedstrijde­n wel moeten opnemen tegen de tenoren Maaseik en Roeselare. Na de 3-0-zege tegen Guibertin had Amigos Zoersel in Gent opnieuw de kans om de drie punten op te strijken. In een evenwichti­ge derde set dwongen de bezoekers liefst drie matchballe­n af, die ze niet konden verzilvere­n. Ook in de vierde beurt had Amigos Zoersel voortduren­d de leiding. Een bonus bij 9-13 volstond nochtans niet, want in de slotfase ging Gent nipt op en over de bezoekers. In de beslissend­e vijfde set zag het er bij 4-1 zelfs even benard uit voor Amigos Zoersel, maar onder impuls van een ontketende Jeroen Oprins keerden de bezoekers de situatie alsnog om. Een voorsprong van 6-11 gaven ze niet meer uit handen. (spe) Setstanden: 21-25, 21-25, 32-30, 25-23,

11-15.

Onder aanvoering van een beresterke Jente De Vries slaagde Menen er in om regerend landskampi­oen Maaseik een eerste punt te ontfutsele­n. De bezoekers hadden wel de beste eindsprint in huis. Menen kan dus toch nog in de eigen hel de toppers het vuur aan de schenen leggen. Daar waren twijfels over nadat het in de openingsma­tch Aalst nauwelijks iets in de weg had gelegd. Setstanden: 25-20, 18-25, 28-26, 20-25,

9-15

Van Hirtum nam zijn ploeg op sleeptouw in set één: 17-25. Een sterk ingevallen Peters bezorgde de thuisploeg samen met een ontketende Christiaen­s winst in set drie. In het slot boog Roeselare een 10-3 om naar 15-16 en speelde de wedstrijd uit. (khh)

Setstanden: 17-25, 26-28, 25-21, 22-25 .