Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We lieten onze momenten liggen”

Rupel Boom van Yannick Put slikt tweede nederlaag van dit seizoen

- PETER NYS

Rupel Boom liep zaterdag op bezoek bij leider Thes Sport tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aan. De Steenbakke­rs kregen wel een aantal kansen maar konden voor de eerste keer dit seizoen niet te scoren.

“Ik vind Thes een hele sterke ploeg maar het is niet dat ze ons overklast hebben”, stelt aanvoerder Yannick Put na het puntenverl­ies.

“Je ziet dat die ploeg enorm veel maturiteit heeft. Onze oudste spelers zijn bij hen de jongsten. Dat viel me meteen op toen ik het wedstrijdb­lad bekeek. Spelers als Kevin Oris zijn top op dit niveau. Ik ken hem nog goed van bij Antwerp waar we samen speelden. Zo iemand weegt enorm op een defensie. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor ons maar de bal ging maar niet binnen. Dat zijn kantelmome­nten. Je weet dat je op Thes geen tien mogelijkhe­den bij elkaar gespeeld krijgt. Als we op dat moment op voorsprong komen dan maak je weer kans. Onze ploeg heeft namelijk veel snelheid om te counteren. Het was zeker niet onze beste match van het seizoen. Te veel spelers haalden hun normale niveau niet. Het was niet slecht, maar om op bezoek bij zo’n ploeg iets te oogsten moet heel de ploeg op zijn best zijn en dat was nu zeker niet het geval.”

Inefficiën­t voor doel

Het was de eerste keer dat Rupel Boom niet wist te scoren dit seizoen. “En dan kan je uiteraard niet winnen. Voor deze speeldag hadden wij de beste aanval van de reeks. Toch ligt ons percentage qua afwerking niet echt hoog. Als ik de voorbije matchen overloop, zie ik dat we telkens zes à zeven grote kansen nodig hadden om maar twee keer te scoren. Onze tegenstand­ers zijn vaak efficiënte­r. We hebben momenteel te weinig punten in verhouding tot onze geleverde prestaties. Met dertien punten doen we het absoluut niet slecht, maar het hadden er gerust vier meer kunnen zijn. Dan kijk je toch met een ander gevoel naar de stand. Wat ik wel positief vind, is dat geen enkele ploeg ons echt gedomineer­d heeft, ook de leider nu weer niet. Onze moeilijke helft was voor rust in Seraing. Zij lieten ons toen alle hoeken van het veld zien en daar pakten we dan uiteindeli­jk nog een punt. In de komende weken krijgen we nog enkele toppers over de vloer maar we zijn zeker niet kansloos.”

 ?? RAYMOND LEMMENS FOTO ?? Lennard Hens probeert de bal af te schermen van Aziz Moutawakil van Thes Sport.
RAYMOND LEMMENS FOTO Lennard Hens probeert de bal af te schermen van Aziz Moutawakil van Thes Sport.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium