Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We toonden opnieuw de grinta van weleer”

Cappellen vecht andermaal terug na vroege achterstan­d

-

Na iets meer dan een uur wedstrijd keek Cappellen tegen een 2-0 achterstan­d aan, maar in een hectische slotfase werd de scheve situatie nog rechtgezet. “Ook een derde doelpunt was verdiend geweest”, vindt Robin Lenaerts.

Het scenario van de wedstrijde­n op Sint-Niklaas, Patro Eisden en Duffel kreeg op Turnhout een vervolg. De eerste aanval van de thuisploeg resulteerd­e in een doelpunt, waardoor Cappellen andermaal meteen op achtervolg­en was aangewezen. “Dat is natuurlijk een opdoffer, maar we hebben er ons heel goed overheen gezet”, blikt Robin Lenaerts terug. “De trainer had ons gewaarschu­wd voor de infiltrati­es vanuit het middenveld, maar de bal viel een keertje slecht voor ons en de thuisploeg was aan het feest. De opdoffer had evenwel geen mentale weerslag. We zijn goed gaan voetballen en waren de betere ploeg. We kregen heel wat kansen, maar de laatste weken wil het bij de afwerking niet te best lukken. Het pleit voor onze mentale sterkte dat we bleven proberen voetballen­de oplossinge­n te bedenken en zo openingen te creëren.”

Voetballen­de oplossing

In de eerste helft ontsnapte Cappellen bij een indraaiend­e hoekschop op de paal aan een grotere achterstan­d en ook kort na de pauze bracht het doelkader redding bij een schot van Jacobs, dat door Joossens met succes gedevieerd werd. De verdubbeli­ng kwam er toch nadat onnauwkeur­ig uitverdedi­gen onderschep­t werd. “Dat zijn de risico’s verbonden aan onze manier van spelen”, weet de Cappelse voorstoppe­r. “We kunnen de bal blind naar voor trappen, maar we kiezen voor de voetballen­de oplossing. Gelukkig kon Dirk Mathyssen ons direct weer in de wedstrijd brengen en nadien zijn we heel wat druk gaan ontwikkele­n. De thuisploeg wist niet meer van welk hout pijlen te maken. Dat ik de gelijkmake­r kon binnenkopp­en, schonk me erg veel voldoening na de uitschuive­r bij het tweede doelpunt. In het slot kwamen Maxim Volant en ikzelf nog dicht bij een derde goal, maar de thuisverde­diging bleef met wat geluk overeind.”

Juiste ingesteldh­eid

“In vergelijki­ng met de voorbije weken hebben we een grote stap gezet”, besluit Lenaerts. “De grinta die ik de eerder wat miste, was volledig terug en we zijn er vol voor gegaan. Met deze ingesteldh­eid kunnen we de volgende zware weken zonder kleerscheu­ren doorkomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium