Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zuiver op instinct, maar ik verschoot er zelf van”

Wereldgoal De Meyer bezorgt Rochus Deurne alsnog een punt in slotfase

- QUINTEN VAN DEN BROECK

Rochus Deurne mag Bryan De Meyer dankbaar zijn. Nadat de thuisploeg een vroege voorsprong uit handen gaf tegen Zoersel, sleepte de verdediger in de slotfase alsnog een punt uit de brand. En hoe. Met een knal vanop zo’n 25 meter. “Negen keer op de tien gaat die bal over, maar deze keer viel hij goed onder de lat binnen”, was De Meyer eerlijk.

“We begonnen goed aan de wedstrijd”, meent de 26-jarige verdediger. “Na een kwartier kwamen we zelfs op voorsprong dankzij een goal van Diensi, maar daarna stapelden de slordighed­en zich op. Zoersel kwam steeds beter in de wedstrijd en wij slaagden er niet meer in om onder hun druk uit te komen. Op die manier incasseerd­en we ook de 1-1.”

Tijdens de rust schudde coach Danny Huysmans zijn spelers stevig wakker. “Dat heeft zijn effect gehad, want onze tweede helft was stukken beter”, aldus De Meyer, die in de tweede helft een rijtje hoger op het middenveld ging spelen. Een goede zet, zo bleek. De potige verdediger toonde zich een nuttig breekijzer voor de verdedigin­g en zorgde met een wereldgoal eigenhandi­g voor de 2-2.

“Ik verschoot er zelf van”, lacht De Meyer. “Ik handelde zuiver op instinct: met een

Zidanneke maakte ik mezelf vrij voor een schot en zonder veel na te denken haalde ik uit vanop zo’n 25 meter. Negen op tien keer gaat die bal over, maar deze keer viel hij goed onder de lat binnen. Dat je met zo’n goal voor de 2-2 zorgt, doet uiteraard enorm veel deugd. Dit gelijkspel is hoe dan ook een juiste weergave van de wedstrijd”, vindt De Meyer.

Ook Danny Huysmans kon zich vinden in een gelijkspel. “2-2 is uiteindeli­jk geen slecht resultaat. Als je ziet dat Sint-Job, Duffel en Mariekerke allemaal verliezen, dan doen wij een goede zaak. Anderzijds hadden we zomaar terug in de top vijf kunnen komen. Maar we nemen vooral mee dat we na negen speeldagen nog maar één keer verloren”, is Huysmans trots.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Rochus-speler Bryan De Meyer (rechts) in duel met Matthew Van Staeyen.
FOTO TOM GOYVAERTS Rochus-speler Bryan De Meyer (rechts) in duel met Matthew Van Staeyen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium