Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zondag nieuwe kans op de eerste periodetit­el”

Kalmthout van trainer Frank Peeters is baas, maar gaat in slotfase onderuit

- JOHAN PEETERS

Hoewel het een hele wedstrijd baas was en voldoende kansen kreeg, bleef leider Kalmthout met lege handen achter op het veld van Hoboken. De thuisploeg had genoeg aan een strafschop­doelpunt om de drie punten thuis te houden in het klassement tot op één puntje van Kalmthout te naderen.

De ontgoochel­ing was groot in de kleedkamer van Kalmthout, want mits een zege had men de winst van de eerste periodetit­el kunnen vieren.

“Ondanks de nederlaag heb ik mijn jongens gefelicite­erd met hun prestatie. We hebben de tweede van het klassement op eigen veld heel de wedstrijd gedomineer­d, maar we vergaten het af te maken”, vertelt de Kalmthouts­e trainer Frank Peeters, die na afloop sprak over een discutabel­e strafschop. “Ik heb het zelf niet goed gezien, maar mijn verdediger­s vertelden me dat het geen penalty was. Dat maakt het nog zuurder, maar het zal ons niet beletten om er volgend weekend opnieuw tegenaan te gaan. We hadden de eerste periodetit­el al kunnen vieren, maar we krijgen zondag een nieuwe kans.”

“Als we hetzelfde of een beter resultaat halen dan Hoboken, is die periode binnen en dan mogen we misschien van een unicum spreken. Vorig seizoen wonnen we drie periodetit­els op rij. Het zou mooi zijn als daar nog een vierde bijkomt.”

Bij de thuisploeg gaf trainer Tom Adriaensse­ns toe dat de zege niet verdiend was.

“Het was op een diefje, maar dat zijn de mooiste zeges. Kalmthout verdient alle lof. Het is lang gelden dat ik een ploeg zo heb zien voetballen. Gelukkig konden we rekenen op een sterke doelman.”

“Ik kreeg inderdaad wat werk op te knappen”, aldus Hobokendoe­lman Gilles Van Houtven. “Het deed deugd om matchwinna­ar te zijn nadat ik vorige week een foutje had gemaakt. Hopelijk kunnen we volgend weekend nog in extremis de eerste periodetit­el grijpen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? De fase die besliste over de winst van RVC Hoboken tegen Kalmthout. Yorick Libot heeft gescoord vanop de strafschop­stip en viert zijn doelpunt.
FOTO TOM GOYVAERTS De fase die besliste over de winst van RVC Hoboken tegen Kalmthout. Yorick Libot heeft gescoord vanop de strafschop­stip en viert zijn doelpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium