Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat we het nog niet hebben afgemaakt”

Wesley Aerts moet met Wilrijk-JAS nog even wachten om de periodetit­el te vieren

- GINO VAN LOOY

Het zag er lange tijd naar uit dat Wilrijk-JAS de eerste periodetit­el zou kunnen vieren, maar tien minuten voor tijd maakte Hallaar gelijk, zodat de periodetit­el nog niet helemaal binnen is. Door dit gelijkspel slinkt de voorsprong van Wilrijk-JAS op Mortsel OG tot drie punten zodat het in principe volgende week nog over Wilrijk kan wippen.

“Ik ben toch teleurgest­eld door dit resultaat”, zegt Wesley Aerts. “We hebben kansen genoeg gehad om het af te maken, maar dat lukte niet. Op het einde kregen we dan het deksel op de neus. We wisten dat een punt genoeg was (wat dus niet klopt,

red.), maar toch voelt dit aan als een nederlaag. Als je al heel snel in de match op voorsprong komt en eigenlijk alles onder controle hebt, moet je de zaak afmaken. Als dat dan niet gebeurt, levert dat toch teleurstel­ling op.”

Wilrijk-JAS blijft nog op kop met drie en vijf punten voorsprong op respectiev­elijk Mortsel OG en Hallaar. “Als we hadden gewonnen, hadden we een heel goede zaak gedaan. Dan hadden we zes en acht punten voorsprong gehad. Dan had het er heel goed uitgezien. Voor ons is de periodetit­el niet echt een doel, onze ambitie ligt hoger. We willen niet een keer pieken, we willen een constant seizoen draaien en zo hoog mogelijk eindigen.”

Zo hoog mogelijk, dat betekent dan de eerste plaats. “Vorig seizoen kenden we al een mooie campagne en haalden we de eindronde. Dit seizoen hebben we een betere en meer mature ploeg, dan vind ik dat je ook hoog moet mikken. Bovendien verloren we dit seizoen nog niet. Daarom denk ik dat we wel mee kunnen doen voor de titel. Moesten we volgende week de periode pakken, dan is dat voor ons geen einddoel. We zullen zeker niet relaxt achterover gaan liggen dan. We willen graag promoveren, maar het liefst via de competitie. Ik heb zeker geen schrik voor tweede provincial­e.”

 ?? FOTO SMB ?? Luca Van Honsté, die het Wilrijkse doelpunt voor zijn rekening nam, draait weg bij Jan-Pieter Vercammen, die Hallaar tien minuten voor tijd alsnog naar een punt zou schieten.
FOTO SMB Luca Van Honsté, die het Wilrijkse doelpunt voor zijn rekening nam, draait weg bij Jan-Pieter Vercammen, die Hallaar tien minuten voor tijd alsnog naar een punt zou schieten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium