Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na vier jaar eindelijk mijn eerste zege voor Telenet”

Jim Aernouts kent in Tsjechië en Duitsland mooi weekend met eerste en tweede plaats

- KAREL LEMMENS

Met zaterdag een overwinnin­g in het Tsjechisch­e Slany en gisteren een tweede plaats in het Duitse München stond Jim Aernouts afgelopen weekend twee keer op het podium. Opdracht geslaagd dus voor de renner uit Nieuwmoer, die er bewust voor koos om twee wedstrijde­n in het buitenland te rijden.

“Ik wou mijn UCI-puntentota­al aandikken”, zegt de renner van Telenet Fidea Lions. “Ik wist dat, als ik twee mooie uitslagen zou neerzetten, ik de komende wedstrijd wellicht een rij zou opschuiven bij de start. Met die eerste en tweede plaats is me dat perfect gelukt. Samen waren ze goed voor 110 punten.”

Zaterdag in Tsjechië reed Aernouts samen met de Tsjech Nesvadba al snel weg van de rest. “We werkten goed samen, waardoor we voorop konden blijven. In de voorlaatst­e ronde ben ik er dan alleen vandoor gegaan. Met een kleine voorsprong kon ik zegevieren. Het is de eerste keer in mijn vier jaar bij Telenet dat ik een wedstrijd wist te winnen. Uiteraard deed dat deugd.”

Verliep de wedstrijd in Tsjechië nog over een droog parcours, kreeg Aernouts een dag later in Duitsland een totaal andere omloop voor de wielen geschoven. “Het had er veel geregend, waardoor het een modderige bedoening werd. Samen met Marcel Meisen kwam ik snel aan de leiding. De Duitse kampioen was te sterk voor mij, maar met die tweede plaats kan ik best leven. Ook al zullen we met de camper heel wat kilometers hebben afgelegd, het

was de investerin­g zeker waard.” Slechts twee keer geen top tien

De renner uit de Noorderkem­pen mag terugblikk­en op een behoorlijk seizoen tot nu toe.

“Om in de grote wedstrijde­n top tien te rijden, moet je tegenwoord­ig over goeie papieren beschikken. En dit seizoen is me dat toch nog maar twee keer niet gelukt. In Iowa eindigde ik op een vijftiende plaats, vorige week in Bern reed ik mijn slechtste race van het seizoen met een 24ste plaats tot gevolg. Mogelijk heeft een opkomende keelontste­king me daar parten gespeeld. Maar goed, daar staan dan wel een achtste plaats in Geraardsbe­rgen, een zevende plaats in Waterloo en nogmaals een zevende plaats in Lokeren tegenover. De ploeg verwacht van mij ook niet meteen podiumplaa­tsen, maar geregeld eens de top tien tijden, moet wel kunnen. Het is ook leuk dat de ploeg het op collectief vlak heel goed doet. Dat zorgt ook voor een goede sfeer. Mijn volgende wedstrijd is donderdag op de Koppenberg in Oudenaarde. Daarna vertrek ik voor een week op stage naar Mallorca om de conditie nog wat op te krikken. Als ik daarna een constant goed niveau kan handhaven, zal je mij niet horen mopperen.”

 ?? FOTO PHOTOPRESS.BE ?? Jim Aernouts pakte zaterdag in Tsjechië na vier jaar nog eens een overwinnin­g.
FOTO PHOTOPRESS.BE Jim Aernouts pakte zaterdag in Tsjechië na vier jaar nog eens een overwinnin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium