Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is tijd voor rust. Trouwens, al mijn vakantieda­gen zijn op”

Mortselse Katrien Verstuyft sluit seizoen af met tweede plaats op Sardinië

- (basp)

Ondanks een knappe tweede plaats bleef Katrien Verstuyft gefrustree­rd achter na de tot duatlon ingekorte Challenge van Sardinië. De Duitse winnares speelde het spel niet helemaal fair.

Door het slechte weer werd het zwemmen in Sardinië vervangen door een extra loopbeurt. Na een sterke race moest Verstuyft vrede nemen met de tweede plaats. De Duitse Svenja Thoeswon in 4u17’44. Verstuyft volgde een dikke minuut later als tweede in 4u18’50. “Een zure tweede plaats”, baalde de Atriac-triatlete. “Ten eerste omdat de triatlon ingekort werd tot duatlon. Het meisje dat won, was geen goeie zwemster. In een ‘normale’ triatlon, zou ik wellicht de zege gepakt hebben. Maar ik blijf vooral achter met een dubbel gevoel omdat de winnares tijdens het fietsen overduidel­ijk in het wiel reed van een triatlete voor haar. Ze hing constant in iemands wiel en kreeg daar geen tijdstraf voor. Daar werd ik heel ambetant van, omdat ik zelf veel kopwerk deed. Twee Britse triatletes wilden zelfs een klacht indienen.”

Na haar derde plek vorig weekend in Mallorca stond Verstuyft al voor de zesde keer dit seizoen op het podium van een internatio­nale triatlon. “Een zege had het natuurlijk helemaal afgemaakt. Maar ik ben wel trots op mezelf.”

Ook in het klassement deed de Mortselse een goede zaak. “Ik sta nu ex aequo derde in het klassement. Er zijn nog een zestal Challenges buiten Europa. Maar daar ga ik voor passen. Extra punten najagen heeft geen zin. Het is goed geweest. De kwaaltjes beginnen ook op te komen. Het is tijd voor rust. Bovendien heb ik al mijn vakantieda­gen opgebruikt voor triatlons. Ik mag tevreden terugblikk­en op mijn seizoen. Ik heb alweer een stap in de goede richting gezet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium