Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb me mijn verhuis nog geen moment beklaagd”

John Totté is nieuwe Snor van het Jaar

- (jw)

Aartselaar heeft een nieuwe Snor van het Jaar: John Totté (59). Die kreeg zijn eretitel zaterdag op de Nacht van de Snor, precies om middernach­t. Totté verhuisde negen jaar geleden van Antwerpen naar Aartselaar. “Ik leerde hier al vlug veel vrienden, ook Snorren, kennen. Maar dat het me deze titel zou opleveren, verbaasde me wel.”

De feestzaal van den Derby zat afgeladen vol met leden en sympathisa­nten van de Aartselaar­se Snorrenclu­b. Zo waren Snorren van vereniging­en uit West-Vlaan- deren, Schoten, Antwerpen en Nederland aanwezig.

De sfeer zat er meteen goed in, maar toch was het zoals altijd uitkijken naar de bekendmaki­ng van de nieuwe Snor van het Jaar. De Aartselaar­se club, die uit achttien leden bestaat, had een lijst met drie kandidaten klaar.

Voorzitter Luc Ceulemans (55) nam precies om middernach­t het woord om de uitslag bekend te maken. Het applaus dat volgde, sprak boekdelen. “John is al jaren een bezoeker van onze Snorrennac­ht”, zegt de voorzitter. “We hadden uiteraard vooraf bij hem stiekem gepolst of hij er ook nu bij kon zijn. Anders zou het een fameuze afknapper geweest zijn.”

Het was aan uittredend­e Snor van het Jaar Werner Geboes om hem het lint te omgorden, waarna hij nog een mooie ingekaderd­e tekening van cartoonist Paulo kreeg. Daarop stond de man als bouw- vakker en biljarter afgebeeld.

“Ik woonde negen jaar geleden nog in Antwerpen maar heb me mijn verhuis nog geen moment beklaagd”, zegt John. “Ik kom ook vaak buiten om een pintje te drinken. Al vlug leerde ik hier veel vrienden, ook Snorren, kennen. Maar dat het me deze titel zou opleveren, verbaasde me wel.”

Carnavalst­oet

Totté hoopt nu dat hij na dit titeljaar ook effectief bij de vereniging kan aansluiten. “Blijkbaar is daarvoor een peterschap nodig, maar dat lijkt me geen probleem. Meehelpen om de carnavalst­oet in goede banen te leiden, schrikt me niet af, integendee­l zelfs.”

Bij de volgende editie, op zondag 24 februari, mag hij als Snor van het Jaar op de eretribune plaatsneme­n.

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Onder het goedkeuren­d oog van voorzitter Luc Ceulemans toont John Totté zijn lint en tekening als Snor van het Jaar.
FOTO JEF WIJCKMANS Onder het goedkeuren­d oog van voorzitter Luc Ceulemans toont John Totté zijn lint en tekening als Snor van het Jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium