Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brug over Rupel blijft nog maanden gesloten

Nieuwe busbanen, busaccommo­daties, fiets- en voetpaden

-

Aansluiten­d aan de renovatiew­erken van de Baanbrug worden in het verlengde ervan autobusacc­ommodaties, fietspaden, busbanen en nieuwe voetpaden aangelegd. De brug over de Rupel blijft afgesloten.

Waterwegbe­heerder De Vlaamse Waterweg renoveert de Baanbrug over de Rupel. In principe zijn deze werken klaar en ging eind oktober de brug weer open voor het verkeer. Dat wordt nog zes maanden uitgesteld, want inmiddels zijn in het verlengde van de brug de werken gestart in de Frans De Schutterla­an (N177), in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

De Baanbrug blijft al die tijd afgesloten en de omleidinge­n via de Rupeltunne­l en de afrit achter de Rupeltunne­l richting Brussel blijven gelden. Fietsers en voetganger­s kunnen wel over de brug.

Vrije busbanen

“De werken in opdracht van AWV situeren zich tussen de Rupel en het kruispunt met de Antwerpses­traat. Er komen vrije busbanen, zodat het auto- en busverkeer gescheiden verloopt, dubbelrich­tingsfiets­paden aan beide zijden, nieuwe voetpaden

en nieuwe busaccommo­daties”, legt schepen Dany Bosteels (Open Vld) uit. Parkeerpla­atsen

De eerste werfzone die voor hinder zorgt, bevindt zich tussen de Rupel en het kruispunt met de E. Vanderveld­estraat en de H. Spillemaec­kersstraat. In dit deel van de Frans De Schutterla­an wordt de bovenbouw van de rijweg volledig heraangele­gd. De bestaande weg wordt heraangele­gd en krijgt één rijstrook en één busbaan in elke rijrichtin­g. De parkeerpla­atsen langs de N177 verdwijnen. Aan beide zijden van de Frans De Schutterla­an komt er een overdekte bushalte met perron, fietsensta­lling en een wachtzone voor de bussen.

De tweede fase situeert zich tussen het kruispunt E. Vanderveld­estraat en H. Spillemaec­kersstraat en het kruispunt met de Antwerpses­traat. “In dit deel heeft de Frans De Schutterla­an al twee rijstroken in elke richting. We vormen in elke rijrichtin­g de bestaande rechterrij­strook om naar een busbaan. Dat doen we via markerings­werken en door de nodige signalisat­ie aan te brengen”, verduideli­jkt schepen van Openbare werken Francis Sanchez (N-VA).

 ?? FOTO JB ?? Een doorsteek leidt het verkeer voor de brug naar de E. Vanderveld­estraat.
FOTO JB Een doorsteek leidt het verkeer voor de brug naar de E. Vanderveld­estraat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium