Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ja, Genk is titelkandi­daat”

-

Propaganda voor het Belgische voetbal in volle crisis was deze topper. Getekend door Philippe Clement en Michel Preud’homme, vier jaar lang strijdmakk­ers bij Club Brugge en gisteren voor het eerst als hoofdcoach­es tegenover elkaar. Ze maakten meteen ook propaganda voor elkaar: “Beide ploegen durfden voluit aan te vallen, met veel intensitei­t en kwaliteit. Hier zaten alle kleuren in.”

Geen vervelende tactische vondsten. Carcela, meer dan ooit spelmaker, en het duo Pozuelo-Malinovky werden nog wel in de eerste helft goed vastgezet, maar verder gingen beide teams zeer lovenswaar­dig volle gas vooruit, voluit voor de zege. Met een spektakels­tuk als gevolg, met een resem kansen aan beide kanten (net iets meer voor Genk). Écht een match die geen verliezer verdiende. “Een zeer goede wedstrijd, met veel engagement én kwaliteit”, vond ook Clement. “Alleen ontgoochel­end dat we door een gebrek aan ervaring, Cavanda die helemaal alleen werd gelaten en zo de voorzet kon trappen, nog de zege weggaven. Maar Standard was iets dominanter in de eerste helft, wij hadden de tweede helft het meeste kansen, het gelijkspel is billijk.”

Maar de coach van Standard ging dan nog even verder: “Genk staat eerste, dus is het de beste ploeg van België.”

Preud’homme is sowieso zelf een kampioenen­maker, Clement wilde het al als trainer, stelde zijn debuut als hoofdcoach zelfs uit om eerst met MPH kampioen te worden met Club. Zoals hij nu bezig is...? En ja hoor, het mocht er gisteren toch uit. “Ja, Genk is titelkandi­daat. Net als Anderlecht, Club Brugge, Standard en Gent. Met dat verschil: ons seizoen is niet mislukt als we geen kampioen worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium