Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sie haben schrik”

-

Marc Coucke tweet niet meer over wedstrijde­n – te gevoelig –, maar op Eupen is de eretribune net voor de perstribun­e. Wij zaten dus één rijtje achter het Anderlecht-bestuur en konden live volgen hoe de voorzitter de wedstrijd beleefde. Van opspelende hoop tot diepe ontgoochel­ing.

Coucke wist natuurlijk dat we hem in de gaten hielden en lette dus een beetje op, maar toen Anderlecht eindelijk aanviel, ging hij voluit. Opvallend daarbij was dat hij in de Oostkanton­s in het Duits met een beetje haar op ging roepen. “Ein, zwei, drei”, brulde Coucke toen Santini de 2-1 scoorde. En toen paars-wit de ene corner na de andere afdwong schreeuwde de preses: “Sie haben

schrik.” Eigenlijk is het Sie haben Angst, maar soit.

Coucke moedigde elke RSCAspeler ook individuee­l aan bij zijn voornaam. Allez, Sven. Allez, Andy. Allez, Musi. Zeker zijn favoriete speler Musona alias Musi hield hij in het oog. Hij was ook hard bij slechte passes. “Geef toch de goeie pass, Kenny. Focus.” Scheidsrec­hter Boucaut kreeg dan weer de boodschap dat er minstens zes minuten moesten worden bijgeteld. En een heuse vloek volgde toen de vierde ref het maar bij drie minuten hield. Daarnaast liet hij zich ook even gaan toen Eupenspele­r Keita tegen de grond ging: “Epilepsie”, klonk het toen.

Telkens er iemand vrijstond op de linkerkant gaf Coucke dat ook met gebaren aan. Als Lokeren nog een trainer zoekt… Naast hem bleef Luc Devroe – op een paar diepe zuchten na – vooral stil. Meteen na affluiten vertrok de Anderlecht­delegatie zonder nog achterom te kijken. Voor de match had Marc Coucke de Anderlecht­fans nog gegroet en selfies uitgedeeld, maar de goeie luim was achteraf weg.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium