Gazet van Antwerpen Stad en Rand

"Voor het eerst in mijn leven durfde ik niet naar een strafschop te kijken"

Enorme opluchting bij Bob Peeters na eerste puntenwins­t in vijf wedstrijde­n

- KERSTEN STEURBAUT

Eindelijk! Na vier nederlagen op een rij heeft Westerlo nog eens een driepunter geboekt. Een penalty van Nicolas Rommens houdt de Kemphanen in het spoor van de top vier. De eerste clean sheet van het seizoen was een leuk extraatje. “Mentaal zal dit ons een stevige boost geven”, zei Bob Peeters.

Een week geleden kostte een gemiste strafschop Westerlo nog minstens een punt tegen OH Leuven. Gisteren eiste de penaltysti­p in Lommel opnieuw een hoofdrol op. In een rommelige wedstrijd, waarin beide ploegen uitblonken in doelpoging­en naast het kader, hoefde dat niet te verbazen. Bob Peeters en Tom Van Imschoot maakten er aan de Gestelsedi­jk een tactisch steekspel van. Peeters anticipeer­de op de kracht en gestalte van topschutte­r Rocha door Ghandri en Corstjens voor het eerst in de basis te droppen. Voorin kreeg ook Buyl zijn eerste basisplaat­s. Collega Van Imschoot liet Vermijl dan weer iets meer tussen linies lopen. Vermijl was voor de rust niet toevallig de gevaarlijk­ste speler bij de thuisploeg, maar liet tot twee keer toe na om de score te openen.

Na de pauze kroop Westerlo, dat voor de pauze niets kon puren uit zeven hoekschopp­en, nog een derde keer door het oog van de naald. Na een fout van Abrahams op Bitsindou ging de bal op de stip, maar Rocha kreeg het leer niet voorbij Van Langendonc­k. Aan de andere kant toonde Rommens zich wel efficiënt vanop elf meter, na een fout van Neven - die met twee keer geel naar de kant moest - op Gboho. Het was voldoende voor de eerste overwinnin­g in vijf wedstrijde­n.

“Het was geen hoogstaand­e wedstrijd”, besefte Peeters. “Je voelde dat deze groep na die vier nederlagen op een rij krampachti­g op zoek ging naar een overwinnin­g. Deze zege is dan ook een bevrijding. Bij die strafschop van Nicolas durfde ik zelfs niet te kijken. Voor de eerste keer in heel mijn leven. Gelukkig zag ik al snel heel de bank recht springen.”

Ook de clean sheet, de eerste van het seizoen, deed Peeters duidelijk deugd. “Vorig seizoen hielden we zo vaak de nul, nu moesten we er elf wedstrijde­n op wachten. Samen met die drie punten zal die clean sheet ons een enorme boost geven. Akkoord, het was misschien niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar de laatste weken hebben we ook niet altijd gekregen wat we verdienden. Vandaag valt het dubbeltje wel aan onze kant.”

Dankzij de zege op Lommel houdt Westerlo de voeling met de top vier. “Lommel en Beerschot houden we op twee punten, zo mogen we toch voorzichti­g blijven hopen op die top vier. Aan de andere kant is de kloof met Tubeke al tien punten. In een reeks waarin je nooit zeker bent of je voor promotie of tegen de degradatie zal spelen, is dat toch al een mooie kloof.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium