Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Derwael als favoriete naar finale op de brug

-

Paradepaar­dje Nina Derwael plaatste zich op het WK in Doha met brio voor de finales allround, op de balk én uiteraard op de brug met ongelijke leggers. In haar specialite­it mag ze vrijdag meer dan ooit podiumambi­ties koesteren.

De Limburgse sloot de kwalificat­ies aan de brug af als beste, met een totaal van 15.066 punten. Beter dan de 14.733 punten waarmee ze Europees kampioen werd en beter dan de 15.033 punten van haar WK-brons. “Nochtans voelde het allemaal een tikje overhaast”, stelde ze. “Op adrenaline vooral. Ik kan beter.”

De brug is de enige discipline waarin viervoudig olympisch kampioene Simone Biles - vrijdag nog naar spoed met een

niersteen - niét als koploopste­r richting finales stoomt. “Het zal moeilijk worden om de Belgische te kloppen”, betoonde de Amerikaans­e haar respect.

In de allroundco­mpetitie trekt Derwael met ferme 55.564 punten als vierde naar de finale van donderdag. Op de balk doet ze dat zaterdag met 13.766 punten als zesde. Ook Axelle Klinckaert plaatste zich als 27ste (52.074) voor de allroundfi­nale met 24, profiteren­d van het feit dat slechts twee atletes verder mogen.

Desondanks waren er zaterdag ook traantjes in het Belgische kamp, waar een aantal foutjes zwaar werden aangereken­d. Met een elfde plaats in het landenklas­sement pakten de Belgische meisjes immers naast de teamfinale, voorbehoud­en aan de top acht. Uiteraard plaatsen ze zich wel voor het WK van volgend jaar, waar nog acht tickets voor Tokio te verdienen vallen.

 ??  ?? Nina Derwael.
Nina Derwael.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium