Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vos blijft winnen, Van De Steene blijft verrassen

- (bow)

In tegenstell­ing tot de mannencros­s kregen we in Ruddervoor­de bij de vrouwen zoals gewoonlijk wel een spannende wedstrijd. Al was het opnieuw Nederland boven. Marianne Vos loste in haar landgenote Annemarie Worst en boekte haar vijfde zege (op zeven) van het seizoen.

Tussen al dat Oranje geweld (Betsema werd vierde, Alvarado vijfde) klom de verrassend­e Kim Van De Steene vanuit de achtergron­d naar het podium. De 32jarige renster van Tarteletto-Isorex won vorig weekend in Hamme en mits een betere startposit­ie zat die zege er ook gisteren in. Ze startte vanop de derde rij en moest na één ronde een kloof van 20 seconden goedmaken.

“Ik rij nu eenmaal minder crossen en Wereldbeke­rs, maar ik zal wel nog wat stijgen in de UCIranking”, zegt Van De Steene. “Dit is mijn keuze. Ik heb een gezin en werk halftijds in het Sint-Lucaszieke­nhuis in Gent. En ik heb thuis ook een kinderboer­derijtje. Het is pas twee jaar geleden – toen ik door omstandigh­eden niet meer thuis op de boerderij kon werken – dat ik de knop heb omgedraaid en weer wat intensieve­r ben gaan fietsen.”

Met resultaat: de gewezen boerin zette vorig jaar een grote stap voorwaarts en doet dit seizoen gewoon mee met de toppers.

Van De Steene heeft nog een contract tot het einde van het veldritsei­zoen bij haar team, maar manager Peter Bauwens beseft dat hij een goudhaantj­e binnen heeft.

“Er zal wel aan haar mouw getrokken worden door andere teams, maar bij ons mag ze haar zin doen. Haar gezin is het belangrijk­ste en dat accepteren wij. Het team gaat na januari ook het budget optrekken voor de vrouwen.”

Wereldkamp­ioene Sanne Cant miste opnieuw haar start en werd zesde.

 ?? FOTO BELGA ?? Kim Van De Steene.
FOTO BELGA Kim Van De Steene.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium