Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mechelse Winketkaai bruist weer

Kangoeroes smeert kampioen Oostende eerste competitie­nederlaag aan

- (cpm)

Wat een prachtpres­tatie van Kangoeroes Mechelen! Met Mechels burgemeest­er Bart Somers op de eerste rij zegevierde­n de Kangoeroes na een schitteren­de partij in sfeervolle Winketkaai tegen kampioen Oostende. De ploeg van coach Paul Vervaeck heeft niet alleen de scalp van de kustploeg, het smeerde een gefrustree­rd Oostende ook een eerste competitie­nederlaag aan.

“Man, winnen van de kampioen van de laatste zeven jaar. Dit was heerlijk.”

Van oor tot oor reikte de glimlach van absolute uitblinker Carrington Love, de kleine Amerikaans­e shooting guard die afgelopen zomer met coach Paul Vervaeck mee de overstap maakte van het Nederlands­e Leiden naar Kangoeroes Mechelen. Love tekende voor 23 punten (9 op 15 shots), 11 rebounds en 4 assists. Samen met de 2m13 grote Roemeen Alexandru Olah (17 punten, 6 rebounds), Kwan Cheatham (3 op 4 bommen), Charles Barton en de knap debuterend­e Ordane Kanda (11 punten, 3 assists) had Kangoeroes halfweg een 47-42-bonus op zak.

Gjergja weer uitgeslote­n

In het derde kwart werd de partij fysiek. Toch slaagde een slap verdedigen­d Oostende er niet in terug te komen.

“Carrington Love zat met foutenlast op de bank, maar wij hielden knap stand”, aldus coach Paul Vervaeck. “Het zegt veel over de prestatie van het team. Vijf spelers in de dubbele cijfers en goed verdedigen­d werk. Onze Nigeriaans­e center TK Edogi maakte na een enkelbless­ure een stevig debuut. Nu de kern bijna compleet is, constateer ik dat de puzzel stilaan maar zeker in elkaar valt.”

Na 55-43 kwam Oostende wel op- zetten: 73-70. In het slotkwart ging coach Dario Gjergja weer door het lint, incasseerd­e twee terechte technische fouten en werd, voor de tweede keer dit seizoen al, uitgeslote­n.

Een arrogant Oostende kreeg in de slotfase nog twee technische fouten: de eerste voor een hautaine Dusan Djordjevic, de tweede voor de bank. Kangoeroes Mechelen profiteerd­e optimaal en liep in een dol wedstrijde­inde weg naar 80-72 en 86-74. Carrington Love zette de kers op de taart en kreeg een applausver­vanging.

“Dit hadden we als team nodig”, aldus de nieuwe chouchou van de Winketkaai. “Hopelijk zijn we nu vertrokken en kunnen we ons opwerken in het klassement.”

De ambiance uit de jaren tachtig en negentig en van de klassieker Racing Mechelen - Oostende hing in de lucht. Aan het team van coach Paul Vervaeck om van de Winketkaai weer een moeilijk in te nemen burcht te maken.

 ?? FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ?? Uitblinker Carrington Love gaat voor twee punten.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Uitblinker Carrington Love gaat voor twee punten.
 ?? FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ?? Vreugde in het Mechelse kamp: voorzitter Luc Katra feliciteer­t de spelersgro­ep.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Vreugde in het Mechelse kamp: voorzitter Luc Katra feliciteer­t de spelersgro­ep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium