Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het geluk was niet voor ons weggelegd”

Berchem Sport komt te laat met slotoffens­ief en doelpunten

- (hf)

Met drie tegendoelp­unten tussen de vijftigste en zestigste minuut werd Berchem op bezoek bij City Pirates uitgeteld. Pas in de slotminute­n van de match slaagde Berchem er opnieuw in voor spanning te zorgen, maar de thuisploeg gaf de verdiende winst niet meer uit handen.

“We wisten dat City Pirates een ploeg is met veel beweging en snelheid”, geeft Berchemcoa­ch Kevin Van Haesendonc­k aan. “Daarom probeerden we vanuit een goede organisati­e voor een degelijk antwoord te zorgen. Dat lukte de eerste helft vrij aardig. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, ook wat kansen betrof. We begonnen ook nog goed aan de tweede helft, maar na de 1-0 achterstan­d vergaten we plots de verdedigen­de opdrachten, ook bij stilstaand­e fases. De thuisploeg profiteerd­e hier optimaal van en scoorde driemaal op tien minuten.”

Met die 3-0 tussenstan­d op het bord met nog een halfuur te spelen leek de match beslist. City Pirates nam gas terug. Zij wilden niet meer en Berchem kon niet meer, tot Thomas Vande Velde vijf minuten voor tijd aan de tweede paal toch voor een tegendoelp­unt zorgde. “Dat kwam jammer genoeg te laat”, moet Grégory Carrez vaststelle­n. “Toen Jelle van Kruijssen in de negentigst­e minuut goed voor zijn man kwam en de aansluitin­gstreffer lukte, begonnen we te geloven in een stunt. In blessureti­jd dwongen we nog een paar stilstaand­e fases af. Dan hoop je dat de bal wel eens goed kan vallen, maar dat geluk was voor ons niet weggelegd.”

Ontgoochel­d

Coach Van Haesendonc­k moest wegens een door blessures geteisterd­e kern noodgedwon­gen met een gewijzigd elftal aan de wedstrijd beginnen. Jawad Absisan kon wel gerecupere­erd worden, maar voor Nesta Vallez en Jamie Meseure kwam de match te vroeg. Zo verschenen Jeroen Michiels, Light Nwokoro en Bimbo Maluka aan de aftrap. Vooral die laatste zorgde met zijn snelheid voor de nodige dreiging in de eerste helft.

Doelman Cedric Brosens, die na het uitvallen van Bruno Appels titularisd­oelman werd, stond onder de lat. Hem viel niets te verwijten. Voor de rust hield hij zijn ploeg met enkele sterke tussenkoms­ten zelfs in de match. “Een goede prestatie? Leg dat maar eens uit als doelman wanneer je drie doelpunten om je oren krijgt”, reageert Brosens ontgoochel­d. “Er zit maar één ding op en dat is volgend weekend opnieuw voluit voor de drie punten gaan.”

 ?? FOTO GMAX ?? Jelle van Kruijssen kopt de bal door.
FOTO GMAX Jelle van Kruijssen kopt de bal door.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium