Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na rust laten zien dat we baas zijn in eigen huis”

-

Ternesse heeft aan het eigen Scheersel gedaan wat het moest: winnen van Pelt. 3-0 werd het in Wommelgem, dankzij onder meer twee goals van Tarik Dahman, die zo helemaal boven water lijkt te komen bij zijn nieuwe club.

Ternesse kon op aanvoerder Olivier Somers na op volle sterkte aan de slag tegen degradatie­kandidaat Pelt. Snoeys keerde terug uit schorsing en kwam centraal achterin. Van Dyck schoof door naar de rechtsacht­er. Ook Tarik Dahman kreeg na zijn goede invalbeurt en goal tegen Tienen het vertrouwen van zijn coach. “Al van donderdag wist ik dat ik mocht starten”, zegt de spits, die net als de 21 anderen weinig klaarspeel­de voor de koffie. Dan was het na rust anders gesteld met de Wommelgemn­aren. 3-0 in nog geen vijftien minuten. En de score had nog kunnen oplopen tot zeker 5-0. Het zal Tarik Dahman worst wezen. De aanvaller dankte voor het vertrouwen, maakte in enkele minuten twee goals en kreeg nog een applausver­vanging als bonus.

Kloof

“Voor de rust speelden we op het niveau van Pelt, en was het zoeken. Maar tijdens de rust hamer- de de coach op het feit we druk moesten zetten en ons eigen spel moesten spelen. We hebben laten zien dat wij baas zijn thuis. Toen vielen de goals als vanzelf. Gelukkig maar, want voor de rust waren we bang dat het niet zou lukken. Maar na de 1-0 liep het los, waarna de 2-0 viel. We konden ons geen beter scenario voorstelle­n”, weet Dahman, die vorige week inviel en scoorde, en nu dus mocht starten. “Het kon niet stuk, nee. (lacht) Ik moest bevestigen wat de coach in mij ziet. Twee keer spelen en drie goals. Tegelijker­tijd slaan we een kloof met de concurrent­ie en hebben we dertien punten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium