Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten niet te zwaar aan deze nederlaag tillen”

- (bdh)

FT Antwerpen ging vrijdagavo­nd met 3-2 de boot in tegen Roselies. Een resultaat dat een topclub als FT Antwerpen onwaardig. “Toch wil ik niet te zwaar aan deze nederlaag tillen”, reageerde Karim Bachar zalvend.

De Antwerpena­ars lieten op Roselies al de derde competitie­nederlaag van dit seizoen noteren. “Ik geef toe dat deze nederlaag niet was ingecalcul­eerd en onverwacht kwam”, aldus Bachar. “We morsten met de kansen en dat was niet de eerste keer dit seizoen. Zeker in de eerste helft lieten we een resem kansen onbenut. De twee doelpunten, van El Ettalaki en Sababti, stonden niet in verhouding tot het aantal kansen dat we creëerden.” Eén van de oorzaken is bekend. “Door de afwezighei­d van Mohamed El Fahsi en Dimitri Nesen hielden we nauwelijks meer dan vier ervaren spelers over. Je begrijpt dat zij geen volledige wedstrijd kunnen spelen en dat we noodgedwon­gen jonge spelers in de strijd moesten gooien. Een bewuste keuze. We hebben besloten om het zeker tot Nieuwjaar op deze manier te doen en beseffen dat we hierdoor een smalle kern hebben.” De trainer van FT Antwerpen wil ook in deze fase van de competitie de druk niet opvoeren. “Leider Halle-Gooik steekt er met kop en schouders bovenuit. Ondanks enkele nederlagen staan we nog altijd in de top vier en het kan allemaal snel veranderen. Alle ploegen, op het ongenaakba­re Halle-Gooik na, zijn kwetsbaar en kunnen van elkaar winnen. Ik ben er zeker van dat als we tien keer tegen Roselies spelen we evenveel keer winnen. Behalve in deze wedstrijd dus.”

Beker van België

Vrijdag moet FT Antwerpen in het kader van de Beker van België op bezoek bij Morlanwelz. “Die bekercompe­titie is voor ons een van de prioriteit­en. We kunnen ons zelfs op verplaatsi­ng geen misstap veroorlove­n. Ik reken erop dat we Dimitri Nesen recuperere­n. In de competitie willen we ons vooral klaarstome­n voor de eindronde. Ook al zijn we het niet gewend om te verliezen, we beseffen dat dit gewoon de voorbereid­ing is op de eindronde waarin over de prijzen wordt beslist”, besluit Bachar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium