Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ging vallend over de finishlijn”

- (basp)

Marten Van Riel heeft letterlijk in een millimeter­spurt de finale van de Europacup (ETU sprint) op het Portugese eiland Madeira gewonnen. Het was zijn tweede ETU-zege van het jaar na zijn thuistriom­f in Wuustwezel.

Van Riel zat na de eerste wissel meteen in de kopgroep van vijf. De vijf verstonden elkaar op de fiets en begonnen met voorsprong te lopen. In de loopfinale duelleerde de Loenhouten­aar met de Duitser Nieschlag op het scherp van de snee. Zij aan zij spurtten ze over het blauwe tapijt.

“Het was heel close”, beschrijft Van Riel de finish. “Ik wist dat de Duitser een sterk eindschot had. Misschien had ik eerder moeten proberen, maar ik vreesde om op een counter te lopen. We spurtten allebei even hard. Ik vond nog één extra versnellin­g, ging hem langs links voorbij, maar hij raakte me lichtjes en al vallend ging ik over de finishlijn. Zonder uit evenwicht te gera- ken had ik denk ik met iets minder dan een metertje gewonnen. Voor de zekerheid namen ze na de race finishfoto's met zowel de Duitser als ik in het midden. Pas ruim een halfuur na de race was de jury eruit.”

Na een slopend seizoen zat er duidelijk nog wat in de tank bij de bronzen EK-medaillewi­nnaar (individuee­l en met Team Belgium).

“Ik had geen supergevoe­l. Het was een zware race tegen sterke mannen. De nummers twee en drie kwamen terug uit blessure en zaten mentaal en fysiek nog frisser dan ik. Ik ben wel fier dat ik die mannen klopte. Ik ben heel tevreden dat ik het seizoen zo goed ben doorgekome­n. Voor het eerst heb ik een heel seizoen op echt hoog niveau gepresteer­d. Met uitzonderi­ng van de Wereldbeke­r in China, daar was ik mentaal niet genoeg voor opgeladen.”

Volgend weekend sluit Marten Van Riel zijn seizoen af op de Super League in Mallorca.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium