Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Olivier duwt Anderlecht in crisis

Coach Hein Vanhaezebr­ouck begrijpt dat supporters Anderlecht uitfluiten

- (jüg)

Terwijl Oli Deschacht werd bejubeld, werden Kums en co keihard uitgeflote­n door het thuispubli­ek. Dit Anderlecht kan niet eens meer een staartploe­g als Lokeren opzijzette­n. Triest. De mensen zijn het povere voetbal – slechts drie zeges in de laatste dertien duels – beu, dit team is op sterven na dood.

Lokeren had in twaalf matchen welgeteld negen keer gescoord. De voorlaatst­e in de stand had de op één na zwakste aanval van eerste klasse, maar toch kon paarswit in de eerste 23 minuten geen enkele keer dreigen. Alle duels gingen verloren. “Dan speelde je een dramatisch­e eerste helft tegen Eupen en dan begin je opnieuw zo aan de match”, foeterde Vanhaezebr­ouck. De RSCA-coach wijzigde zijn elftal nochtans op zes plaatsen, maar sorry Hein… Waarom wil hij in godsnaam hogeschool­voetbal brengen als veel van zijn spelers niet eens het middelbaar aankunnen?

Hoe dan ook, het publiek is het beu. “De fans hebben 100 procent gelijk. Ik ben nog meer ontgoochel­d dan het publiek. Vaak beschermde ik mijn jongens, maar nu is dat voorbij. Soms liet ik spelers staan in de hoop dat ze toch naar hun niveau zouden groeien, maar vanaf nu ga ik sneller wisselen. Wie niet presteert, vliegt er heel vlug uit. Uiteraard wijst men ook naar de coach. Dat mag, want ik moet oplossinge­n verzinnen. Of een eventueel ontslag van de coach kan helpen? Neen, naar mijn gevoel zal dat niet alles oplossen. Meer nog: als we in januari de twee namen halen die we willen (een spelverdel­er en een spits, red.), kan dat volstaan om alles op te lossen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium