Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Doe zo verder, zei ik aan de rust”

Puike Roef en cynische coach Ferrera helpen Waaslander­s nog aan punt

-

In een match met twee gezichten haalde WaaslandBe­veren na rust een dubbele achterstan­d op. Dramatisch voor rust, dodelijk efficiënt erna. De oorzaak van de ommekeer? Een cynische Yannick Ferrera.

Waasland-Beveren werd in de eerste helft in elke linie overklast door een scherper Kortrijk. Gevolg: een dubbele achterstan­d aan de rust. “Ze hadden na acht minuten al vijf of zes keer op doel getrapt”, zucht Ferrera. “Ik zou

tekenen voor een 0-0, zei ik toen tegen mijn assistente­n. We stonden onder andere veel te ver van onze man op stilstaand­e fases.”

In de tweede helft toonde Waasland-Beveren een ander gelaat. Een donderpree­k van Ferrera?

“Neen, soms moet je schreeuwen of een deur kapotslaan. Nu was ik cynisch. Ik heb de ploeg van de tweede helft op het bord geschreven, gezegd dat we goed bezig waren en dat we zo moesten blijven spelen. Daarna ben ik naar buiten gegaan.”

Het bleek effect te hebben. De tweede helft was amper op gang getrapt of Boljevic tikte de aansluitin­gstreffer van dichtbij binnen. Al mocht Waasland-Beveren wel Davy Roef bedanken. De doelman kroonde zich andermaal tot matchwinna­ar nadat hij in de tweede helft de strafschop van Stojanovic had gestopt. Roef is overigens niet aan zijn proefstuk toe. Dit seizoen stopte hij al vier van de zes penalty's. “Een mooi percentage”, glimlacht de doelman. “Vooral als het ook punten oplevert. Weet je, een strafschop is altijd een psychologi­sch spelletje. Bij de tweede heb ik wel goed gegokt.”

Achtste gelijkspel

Het bleek het sleutelmom­ent in de match. In plaats van 3-1 werd het even later zowaar 2-2. Inval- ler Forte knikte zijn eerste van het seizoen tegen de touwen. Twee kansen, twee doelpunten. En dat amper enkele dagen nadat Ferrera klaagde over een gebrek aan efficiënti­e.

“Maar efficiënti­e alleen zal ons niet altijd redden”, besluit hij. “Je moet ook met de juiste intensitei­t aan de match beginnen. Zodat we die gelijke spelen omzetten in overwinnin­gen, want dat hebben we nodig. Moeskroen zit ons op de hielen, Eupen sluipt weg. Alleen wij hebben de sleutel in handen.” Waasland-Beveren blijft inderdaad de koning van het gelijkspel. Woensdag was het al het achtste gelijkspel op dertien speeldagen.(whb)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium