Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen fris aan de start van het EK komen”

Toon Vandebosch en Niels Vandeputte niet op Koppenberg, wel met ambitie naar Rosmalen

- KAREL LEMMENS

Toon Vandebosch en Niels Vandeputte stonden gisterenmo­rgen niet aan de start van de eerste beloftenwe­dstrijd van de DVV Verzekerin­gen Trofee op de Koppenberg. Beide Antwerpse beloften kozen er bewust voor om alles te zetten op het EK dat zondag in het Nederlands­e Rosmalen plaatsvind­t.

“Als je ziet hoe zwaar het parcours er in Oudenaarde bijlag, denk ik dat daar niet rijden een verstandig­e beslissing is geweest”, zegt Niels Vandeputte. “In het begin van het seizoen had ik al voor mezelf uitgemaakt dat ik alleen aan de wedstrijd op de Koppenberg zou deelnemen als ik niet geselectee­rd werd voor het EK. Dankzij enkele mooie resultaten werd ik weerhouden door de bondscoach. Voor dat vertrouwen wil ik hem bedanken met een mooie prestatie. Fris aan de start verschijne­n is daarvoor een eerste voorwaarde. Zeker omdat ik eerstejaar­s ben.”

“Ik ken het parcours in Rosmalen, want ik won er als junior. De startstroo­k is er erg kort en dat zal dus erg bepalend worden. Het wordt een moeilijke klus voor mij, want ik start pas op de vierde rij. Er zal veel afhangen van hoe de wedstrijd verloopt. Wordt er van bij de start voluit gas gegeven of draait het uit op een tactische race? Mijn ambitie is een plaats bij de eerste tien. In de wereldbeke­rwedstrijd in Bern werd ik achtste en daar klamp ik me aan vast. Ik hoop alvast dat de verkoudhei­d die me vorig weekend parten speelde nu helemaal verdwenen zal zijn en ik over al mijn krachten kan beschikken. Als het dan ook nog wat meezit, zie ik het allemaal best zitten”, aldus de 18-jarige renner van Corendon-Circus.

Toon Vandebosch: “Ik mik op de top vijf”

Om quasi dezelfde redenen als Vandeputte liet ook Toon Vandebosch de Koppenberg aan zich voorbijgaa­n.

“De kans op averij op de glibberige omloop in Oudenaarde was niet denkbeeldi­g en dat wilde ik vermijden met amper drie dagen nadien het EK”, verdedigt de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedse­rvice zijn niet deelname. “Ik trek met veel ambitie naar dat EK en mik er voluit op een topvijfpla­ats. Ik weet het, zowel in Bern als in Ruddervoor­de was mijn uitslag niet al te best. In Bern had ik een offday. Ik voelde geen kracht in de benen. Met die 19de plaats was ik niet tevreden. Gelukkig was het gevoel op training de week daarna een pak beter. Mijn 24ste plaats in Ruddervoor­de had dan ook niets te maken met een slechte dag. In de eerste bocht haakte ik daar in Diether Sweeck waardoor ik als laatste mijn weg kon voortzette­n. Ik heb nog heel veel renners kunnen voorbijste­ken en ik had best een goed gevoel tijdens de cross. Ook de voorbije week voelde ik dat ik niet ver meer van mijn beste conditie af ben. Ik kan zondag ook op de eerste rij starten en dat is een groot voordeel. Aan mij om daar het nodige profijt uit te puren.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS FOTO BELGA ?? Niels Vandeputte.Toon Vandebosch.
FOTO TOM GOYVAERTS FOTO BELGA Niels Vandeputte.Toon Vandebosch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium