Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Scherp zijn vanaf de eerste minuut”

Futsal Beker van België

-

FT Antwerpen recupereer­t Dimitri Nesen na ziekte FT Antwerpen wil zich in Morlanwelz plaatsen voor de derde ronde van de Beker van België. Twee weken geleden hield het in de competitie alvast een geslaagde generale repetitie door er met 3-6 te gaan winnen. “Toen kwamen we snel op voorsprong. Dat zou nu ook moeten gebeuren”, zegt Dimitri Nesen.

Nesen ontbrak vorige week in Roselies wegens ziekte, maar is opnieuw inzetbaar. “Ik was er de week daarvoor wel bij in Morlanwelz. Ik vind het een zeer jonge, maar stevige ploeg. Ze waren heel agressief. Het zal geen gemakkelij­ke match worden. Toen kwamen we snel op voorsprong en dat wordt nu weer belangrijk. Dan zouden zij een mentale klap krijgen en wordt het voor ons een gemakkelij­kere wedstrijd. We zullen dus scherp moeten zijn vanaf de eerste minuut. In de beker is dat in elke wedstrijd belangrijk. Als je daar niet goed bij de les bent, kan je het jezelf heel moeilijk maken.”

Antwerpen leed vorige week in Roselies zijn derde competitie­nederlaag in zeven wedstrijde­n en lijkt niet over te lopen van vertrouwen. “Ik heb maandag meegetrain­d en heb gevraagd wat er was gebeurd. Het was blijkbaar een heel rare wedstrijd met een agressief Roselies. Maar de spelers maken zich niet druk. Het belangrijk­ste blijft om in de top acht te eindigen. In de play-offs kan dan alles. Ook in de beker willen we uiteraard zover mogelijk geraken.“

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium